Вхід | Реєстрація

Білики: депутати — рулять, свині — хрюкають!

Білики: депутати — рулять, свині — хрюкають!

У понеділок 26‑го січня у Біликах відбулась чергова депутатська сесія за участю представників громади.

Серед ряду архіважливих бюджетних питань та обговорення програм розвитку селища, затвердження штатного розпису (а відтак і заробітних плат та преміювання працівників), а також земельних питань, було розглянуто, а, точніше, проігноровано, одне звернення, про яке не можна мовчати.

Справа в тому, що напередодні нового року ТОВ «Сільські традиції» (воно ж ТОВ «Белгранкорм-Полтавщина», яке у 2011‑му починало свою бурхливу господарську діяльність в Україні як структурний підрозділ «БЕЗРК-Белгранкорм» (Російська Федерація), продемонструвало білицькій громаді черговий акт соціальної відповідальності бізнесу. Силами свинокомплексу було змонтовано і встановлено криту зупинку громадського транспорту на в'їзді в Білики зі сторони райцентру. «Почерк» свинокомплексу проглядається в усьому: без погодження з органами місцевого самоврядування та надання відповідної технічної документації, характерний колір павільйону, щоб не помилитись у ідентифікації, а надто логотип «Сільські традиції» із зображенням свині (це — як контрольний постріл). Але ж, відповідно до статті 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», самовільне розміщення реклами тягне за собою відповідальність та карається штрафом із послідуючим усуненням порушення. По суті, керівництво свинокомплексу в черговий раз намагається продемонструвати білицькій громаді, хто в домі хазяїн, та рекламує торгову марку виробника Російської Федерації. Тож згадане звернення і стосувалось притягнення до адміністративної відповідальності керівництво комплексу та сплати штрафу в розмірі 850-1700 гривень. Натомість сільський голова Ірина Чорна назвала це звернення «брєдом», а депутати відмовились вбачати в діях свинокомплексу адміністративне правопорушення. А поки країна виборює свою територіальну цілісність у жорстокій неоголошеній війні, в окремо взятих Біликах і ще тисячах міст і сіл України «мітять» територію псевдоукраїнські підприємства-загарбники, виводячи прибутки в кіпрські офшори та завдаючи навколишньому середовищу невідшкодованих збитків. Задача цих підприємств — звести до мінімуму чисельність населення, а тих, хто зостануться, поставити на коліна, щоб «… за миску супу вкалывали!». І де, скажіть, у цій історії місце державницькій політиці?

 

P. S. Враховуючи бездіяльність юридичної особи «Білицька селищна рада» та посадової особи «голова селищної ради Чорна І. В.», я, Чернига Лідія, голова ініціативної групи територіальної громади смт. Білики, публічно беру на себе відповідальність за усунення логотипу «Сільські традиції», незаконно розміщеного на павільйоні зупинки громадського транспорту в Біликих.


Автор: Лідія Чернига, громадський активіст


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2015, 09:18 | Кобеляки | Суспільство


1. Бусел / 10 лютого 2015, 09:38
********** я, Чернига Лідія, голова ініціативної групи територіальної громади смт. Білики, публічно беру на себе відповідальність за усунення логотипу «Сільські традиції»**********

Ліда, будеш плювать гавном - цілься у свиню. Свиня в гавнє - якраз твоє амплуа)))
2. Волоська Ольга / 10 лютого 2015, 15:31
"Сільські традиції" просто зобов"язані приплачувати Лідії Чернизі. За рекламу. Особисто я навряд чи звернула б увагу і на логотип, і на зупинку, і на товаровиробника. Якби не автор статті. Хоча, якщо чесно, від статті підсмерд.є не гірше і не менше, ніж від самих свинок. Самі по собі тваринки, звичайно ж не винні.
3. микола / 18 лютого 2015, 16:53
Наши депутати - сором Украини.И не дивно , що в Донбаси готови нашим бийцям стриляти в спину , в нас також багато преданих Росии.
4. Мономах / 18 лютого 2015, 18:38
3.микола
«Наши депутати - сором Украини.»

"Яблуко від яблуні..". Вони ж "плоть від плоті народу".
3.микола
«в нас також багато преданих Росии.»

От ти ж сам тупиш... "преданих Росии", це в нашій ситуації означає - не преданих жидам. А давно відомо "хто не з нами тот проти нас".
5. Злой / 20 лютого 2015, 17:59
Ну да, лучше бы остановка стояла старая да полуразрушенная! К чему столько гнили с ваших уст! Предприятие работает, дает рабочие места! А журналисты проплаченные, сам стал случайным свидетелем, когда в день разборок с милицией в январе, подъехали журналисты, среди них операторы. Стояли ждали чего то, затем подъехал мерседес с 90-х. Оператор получил команду с окна машины и побежал снимать! И вы будете говорить про независимую корреспонденцию?? А меня с персоналом сфотографировали как каких то сепаратистов, им всеравно чего стоял персонал возле моей машины, ничего что я привез оборудование на объект?! Позор продажным журналистам с сайта EXO!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації