Вхід | Реєстрація

Із музею — у церкву

Днями учні Бродщинської ЗОШ І-ІІ ступенів побували на цікавій екскурсії в Кобеляках.

Метою гостин до райцентру було відвідати «цікавинки» міста, дізнатись про історію та сьогодення Кобеляк. Учні Бродщинської школи Олена Прокоф’єва, Аня Кучугура, Каріна Денисюк, Діана Довга, Тарас Прудкий, Оксана Гуртовенко, Світлана Варич, Христина Пилипенко, Ростислав Зубко й Аня Лісна за неповний день встигли покласти квіти до пам’ятника Шевченку, відвідати музей літератури та мистецтва і Свято-Миколаївську церкву.

Почалася екскурсія із відвідин музею, заснованого у 1982‑му році. Як відомо, він був створений завдяки ініціативі відомих в районі та області краєзнавців Костянтина Бобрищева та Олексія Кулика. Величезний внесок у розвиток музею зробив його колишній директор Микола Скляренко. І нині заклад є одним із кращих у всій Полтавській області.

Екскурсію для бродщинських дітей провела співробітник музею Світлана Кравченко. Вона розповіла школярам про видатних письменників, таких як Олесь Гончар, Павло Загребельний, Юрій Дольд-Михайлик, чия творчість і життєвий шлях пов’язані з Кобеляцьким районом. Крім того, діти ознайомились із виставкою картин, змогли обговорити її, висловити свої враження. Багато часу екскурсовод присвятила розповіді про двох видатних лікарів, які працювали в Кобеляках. Мова йде про Миколу Іваненка та засновника мануальної терапії Миколу Касьяна. По закінченні екскурсії школярі подякували екскурсоводу за змістовну розповідь та залишили вдячні відгуки у книзі відвідувачів музею.

Поклавши квіти до підніжжя пам’ятника Шевченку, школярі піднялися по однойменній вулиці до Свято-Миколаївської церкви. У храмі їх зустрів його настоятель протоієрей Василь Сверлович. Він розповів про історію саме цієї церкви, навчив їх правильно себе поводити в ній, як звертатися із молитвою до божих угодників. Діти поставили у храмі свічки і отримали в подарунок натільні хрестики та ікони Святого Миколая. Отець Василь запросив школярів частіше відвідувати храм. Він сказав:

— Завжди раді бачити вас у нашому храмі. Телефонуйте, попереджайте про приїзд, наступного разу ми не лише розкажемо вам про християнську віру, а й пригостимо чаєм за монастирськими рецептами.

Нібито нічого екстраординарного й не побачили бродщинські школярі в Кобеляках. Але всі вони були дуже задоволені екскурсією, адже змогли дізнатися багато нового для себе, поспілкуватись із цікавими і розумними людьми.


Автор: Анатолій САГАЙДАЧНИЙ, учитель історії та географії Бродщинської ЗОШ І-ІІ ступенів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2015, 09:16 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації