Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькій ЦРЛ створять реєстр донорів

У Кобеляцькій ЦРЛ створять реєстр донорів

Події, які сталися минулого тижня, засвідчили, що жителі Кобеляцького району по дзвінку готові стати донорами як для військових, так і для цивільних земляків.

28-го лютого кобеляцькі добровольці на чолі з медичною сестрою Іриною Бабич побували в Дніпропетровській обласній станції переливання крові. Про набір на цю поїздку раніше повідомлялося на сторінках тижневика «ЕХО».

— У Кобеляцьку лікарню неодноразово зверталися мешканці району, які пропонували здати свою кров для учасників АТО, — говорить Ірина Бабич. — Та наш медичний заклад підпорядковується обласному центру, а тому кров, яку ми відправляємо на Полтаву, використовують у будь-яких надзвичайних ситуаціях. Вона рятує життя не лише солдатам. Донори ж хотіли допомогти безпосередньо військовим із зони АТО, так як їм було відомо про події в Донецькому аеропорту і про те, що дніпропетровські медичні заклади переповнені пораненими вояками. Тож я почала зв’язуватися з колегами із лікарні імені Мечникова, щоб дізнатись про потреби в крові. Вони визначили день, коли готові були нас прийняти.

За словами Ірини Іванівни, спочатку говорили одразу про п’ятдесятьох донорів із Кобеляк, але потім з’ясувалося, що охочих здати кров для військових вистачає і на Дніпропетровщині.

— Порадившись із колегами, ми вирішили, що спершу поїдуть дев’ятнадцять чоловік, — продовжує Ірина Бабич. — Транспорт для поїздки надав Олександр Хряпа, пальне — фонд «Захисти Вітчизну». Узагалі, плануємо здійснити три поїздки. Для цього в нас є люди, які бажають здати кров, і транспорт.
Про інший випадок, який потребував негайного використання донорської крові, розповіла заступник головного лікаря Людмила Глова:

— У четвер у пологовому відділенні народжувала 40‑річна жителька Кобеляцького району. Під час пологів сталися ускладнення і відкрилася кровотеча. При таких ситуаціях необхідна велика кількість донорської крові. До того ж у жінки була доволі рідкісна третя група. Доки лікарі боролися за життя породілі, медпрацівники взяли кров у дванадцяти небайдужих кобелячан. Отож, спільними зусиллями нам вдалося стабілізувати стан пацієнтки. Вона народила дівчинку вагою 3 кілограми 100 грам. Зараз жінка переведена для постійного нагляду до реанімаційного відділення обласної лікарні. Її стан — стабільний. До речі, це вже третя дитина у сім’ї породілі.

Зважаючи на подібні екстрені випадки, медпрацівники відділення переливання крові Кобеляцької ЦРЛ планують створити реєстр донорів (близько 300 чоловік). Для цього вони запрошують жителів району, які бажають при необхідності здати кров, звертатися безпосередньо в поліклініку (кабінет №32 відділення переливання крові) або зателефонувати за номерами: (066)842-59-29, Ірина Бабич; (095)777-85-87, Алла Білик.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2015, 10:05 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації