Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах будуть військові патрулі?

У Нових Санжарах будуть військові патрулі?

Минулого тижня у Новосанжарській РДА говорили про диверсантів, автоматні черги і оборонну здатність району.

3‑го лютого у кабінеті виконуючого обов’язки голови районної державної адміністрації Романа Павличенка проходить нарада з активістами, представниками самооборони, козацтва та молодіжних патріотичних організацій. Головне питання — мобілізація усіх внутрішніх сил району перед загрозою можливої російської агресії.

— Губернатор Валерій Головко дуже чітко поставив задачу: усі райони мають посилити заходи безпеки, провести ревізію існуючих бомбосховищ, обладнати приміщення для розміщення рот територіальної оборони, які зможуть охороняти найбільш важливі об’єкти, — пояснює на початку розмови Роман Павличенко.

За його словами, ситуація у країні залишається вкрай напруженою. Російські терористи практично повністю зруйнували Дебальцеве. І зараз сотні біженців‑переселенців тікають на «велику» Україну, у тому числі — на Полтавщину.

— Ми намагаємося прийняти усіх людей, хоча, якщо чесно, навіть у сільських радах вже практично нікуди їх розселяти! — зауважує Роман Павлович.

Дещо пізніше до наради долучаються голова районної ради Геннадій Супрун та його заступник Сергій Бодак. Керівники районної ради запевняють, що немає ніяких перешкод для облаштування на території однієї з районних оздоровниць місця розміщення роти тероборони, зі зброяркою, пральнею та корпусами для бійців.

У тому, що ця рота має забезпечувати порядок у районі «ще вчора», переконує представник козацтва Микола Ганжа.

— Пару днів назад у районі автоколони було явно чути черги із «калаша»! При чому, неодинокі. Якби був воєнний патруль, він би виїхав і перевірив на місці, що і як. А так, я зателефонував до міліції, вони прийняли інформацію — та й усе! Ми не маємо чекати, доки, вибачте, якесь мудило не занесе вибуховий пристрій у якийсь із супермаркетів! Ті, хто мають сепаратистські настрої, мають бачити: у районі є організована й озброєна сила, яка контролює ситуацію! Мають бути патрулі, які охоронятимуть порядок у селищі та районі.

У ході наради представники влади та громадські активісти також обговорили і допомогу районним волонтерам. Представники районної ради пообіцяли виділити приміщення у «Антеї», де Юлія Солодка та її помічники зможуть збирати продукти та речі для солдатів.

Наприкінці зустрічі Роман Павличенко зауважив, що заради безпеки району, цілком можливо, доведеться перекинути частину коштів із соціальних програм. Зробити це, звичайно, можна буде лише на позачерговій сесії районної ради, яку, очевидно, скличуть уже наступного тижня. Окрім перерозподілу коштів на оборону району, громадських активістів неабияк цікавить позиція районних депутатів з питання визнання Російської федерації державою-агресором.

— Якщо буде позачергова сесія, поставте, будь ласка, це питання на голосування. Ми маємо знати, що очікувати від наших депутатів. Хай продемонструють голосуванням свою позицію! — пропонує Геннадію Супруну один із активістів. Той обіцяє питання обов’язково внести до порядку денного на найближчий сесії. Правда, не уточнює, коли саме вона буде скликана.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2015, 15:17 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Боб Роб / 8 лютого 2015, 20:08
Питання:1)Кому тероборона буде підпорядкована?
2)З кого складатиметься "кістяк",та основна маса?
3)Обов"язки і повноваження тероборони які?
4)За рахунок яких коштів її утриматимуть?За кошти перетянуті з соцпрограм можна протриматись 1-2 місяця.
5)Де візьметься зброя у тероборони?
Задаю питання без єхидства,охороняти життєвоважливі об"єкти в районі потрібно,і все правильно міліція цього не зможе зробити,але й партизанщини нехочеться.
2. Бі Ля / 8 лютого 2015, 20:19
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1.Боб Роб
«Питання:1)Кому тероборона буде підпорядкована?»

Є закон про територіально оборону. Читай. Начальником територіальной оборони району буде голова РДА, якого скоро не буде. Така от тавтологія. Їм мало Донбасу і вони хочуть запалити війну по всій Україні для того і вішають вам лапшу про Путінську агресію. Якби Путін був справдлі такий крутий і такий дурниий як його вам малюють то до сраки ота вся тероторіальна оборона. Сам термін і сам закон придумані саме для громадянської війни а не для війни з якимось агресором. Ну не тормозіть люди добрі.
3. Бі Ля / 8 лютого 2015, 20:22
1.Боб Роб
«Питання:1)Кому тероборона буде підпорядкована?»

Є закон про територіально оборону. Читай. Начальником територіальной оборони району буде голова РДА, якого скоро не буде. Така от тавтологія. Їм мало Донбасу і вони хочуть запалити війну по всій Україні для того і вішають вам лапшу про Путінську агресію. Якби Путін був справдлі такий крутий і такий дурниий як його вам малюють то до ср..ки ота вся тероторіальна оборона. Сам термін і сам закон придумані саме для громадянської війни а не для війни з якимось агресором. Ну не тормозіть люди добрі. Ср..ака є а слова немає, цікаво.
4. коментар / 8 лютого 2015, 21:07
"— Пару днів назад у районі автоколони було явно чути черги із «калаша» "

для чого людям брехати !!?
5. БІ Ля / 8 лютого 2015, 22:49
4.коментар
«"— Пару днів назад у районі автоколони було явно чути черги із «калаша» " »

Ну то ж типовий свідомістьский де білізм. Накачка психозу. Якщо комусь треба буде бомбити то бомбонут он Запорізьку АЕС і сидіть собі у своїх сховищах поки очі не повилазять. Ну де біли на місцях, а наверху знають що роблять.
6. Павел / 9 лютого 2015, 09:31
диверсію роблять у тилу як по одну сторону так і по другу на території де знаходяться тисячі озброених людей з бронетехнікою, і тер.оборона я думаю тут не допоможе.
7. Опонент / 9 лютого 2015, 11:49
А мені не так розповідали, як переповів Паршевлюк. Він "забув" уточнити, до чого взагалі там були активісти. Так от, мені один з учасників тієї наради розказував, що Павліченко якраз і зібрав їх у себе, аби нарешті змусити Супруна і Бодака (керівників райради) заворушитися в цьому плані, бо ті не хотіли братися за організацію оборони району, відверто саботуючи цю справу. До речі, так написала й місцева "Світлиця", а Паршевлюк чомусь про це ні слова. Я сприймав його об’єктивнішим журналістом, а він ще той брехун і підлабузник! Правильно, Вовка, своїх же не здають, а газетний папір все видерже і читач проковтне.
8. Боб Роб / 9 лютого 2015, 19:59
3.Бі Ля
«Є закон про територіально оборону»
Не має такого закону й небуло ніколи.Є закон "Про оборону",але про районні підрозділи тероборони нічого не знайшов.
3.Бі Ля
«. Начальником територіальной оборони району буде голова РДА, якого скоро не буде.»

Відкіля отакенна інформація?
А якже відповіді на інші 4 запитання.
5.БІ Ля
«Якщо комусь треба буде бомбити то бомбонут он Запорізьку АЕС і сидіть собі у своїх сховищах поки очі не повилазять. »

Це дивлячись яку мету переслідують,міст через р.Ворсклу може бути як мішень диверсантів(теоритично),але теорія,недай Боже стане практикою.
9. саня / 9 лютого 2015, 20:32
О ДК,музеях,библиотеках Паршевлюк тоже не написал.А там деньги идут,а работы нет?Всё шито-крыто,круговая порука.
10. саня / 9 лютого 2015, 20:36
А в Шедиево будет тероборона,какое там будет содержание
11. Бі Ля / 9 лютого 2015, 21:46
8.Боб Роб
«Не має такого закону й небуло ніколи.Є закон "Про оборону",але про районні підрозділи тероборони нічого не знайшов.»

Ну я маю право на помилку, хіба його все в голові втримаєш. Вірно «Про оборону». Вибач.
8.Боб Роб
«Відкіля отакенна інформація?
А якже відповіді на інші 4 запитання.»

Стаття 14. Діяльність ..... місцевих державних адміністрацій у сфері оборони
- організовують і виконують завдання територіальної оборони;
1.Боб Роб
«2)З кого складатиметься "кістяк",та основна маса?
3)Обов"язки і повноваження тероборони які?
4)За рахунок яких коштів її утриматимуть?За кошти перетянуті з соцпрограм можна протриматись 1-2 місяця.
5)Де візьметься зброя у тероборони?»

Ти думаєш я все знаю? із нюансів? Навіщо мені нюанси коли в принципі все суціальний абсурд. Там же багато чого із закону видно. Думаю що 3) із військовозобовязаних 4)Вапрос сложний для наших реалій. У товариша Сталіна таких проблем не було тому що "Вставай страна оромная..." І його обидва сини воювали і діти членів політбро воювали. По нормальному з початком війни уся економіка переводиться на військові рейки в тому числі і приватна. А не так що одні цукерки продають а інші на війну збирають. Якщо справжня війна то усілякі соціальні і інші программи зупиняються. А якщо договорняк то що ти хочеш щоб я відповів.
5) зброю повинні отримати із складів. А де ж її ще візьмеш. Якщо немаж то на нет и суда нет.
Ти хочеш знайти відповідь в іншій системі координат. У нас немає ніякої війни з агресором у нас громадянська війна організована тими кому заважає лишнє населення, чи як вони кажуть "избыточное население". Залишиться золотий мыльярд, может быть.
12. Бі Ля / 9 лютого 2015, 21:52
10.саня
«А в Шедиево будет тероборона,какое там будет содержание»

Саня будет тебе и в Шедиево. Читай о батьке Махно и "Белую гвардию" или смотри "Дни Турбиных, Сталин любил смотреть, он х..ню не смотрел бы.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації