Вхід | Реєстрація

Мобільна група зібралась за 20 хвилин

Мобільна група зібралась за 20 хвилин

У вівторок в Кобеляках відбулася перевірка стану готовності служб, задіяних у системі цивільного захисту.

Сигнал про збір надійшов о 9:03. Після цього протягом 40 хвилин техніка всіх задіяних у складі мобільної групи служб мала прибути на подвір’я «Міської сервісної служби». Про такий графік і алгоритм дії під час апаратної наради, яка відбулася днем раніше, попередив Олександр Лисенко, головний спеціаліст Кобеляцької РДА. Але про те, коли розпочнуться навчання, не знав ніхто.

… Першою на подвір’я «Міської сервісної служби» прибула «ГАЗель» відділу освіти. За нею один за одним під’їхали автомобілі інших служб. Хвилин за десять  90 відсотків задіяної у складі мобільної групи техніки зібралось на місце дислокації. Довелось почекати лише «КАМАЗ» «Будсервісу». Та вцілому вся техніка прибула і вишикувалась на подвір’ї набагато раніше від заданого нормативу. До слова, навчання, проведені кількома днями раніше в Оржицькому та Лубенському районах, засвідчили неготовність спеціальних служб до того, щоб вкластися у відведений для прибуття часовий проміжок.

Володимир Гришанін, фахівець обласного управління Держслужби України із надзвичайних ситуацій, який керував навчаннями, похвалив кобелячан за оперативність. Але зробив і деякі зауваження. Зокрема за те, що не всі люди мали засоби індивідуального захисту. Також виявилось, що лише співробітники підприємства «Кобеляцький район газопостачання» мали посвідчення про проходження навчань із цивільного захисту. А взагалі, у складі мобільної групи, створеної на випадок надзвичайної ситуації, задіяні співробітники і техніка райвідділу міліції, дорожньо-патрульної служби, швидкої допомоги, санепідслужби, а також газовики, енергетики, комунальники і шляховики.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 лютого 2015, 11:50 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації