Вхід | Реєстрація

У Раді побилися депутати Соболєв та Івченко

У Раді побилися депутати Соболєв та Івченко

У кулуарах Верховної Ради побилися народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв та Вадим Івченко від «Батьківщини».

Як пояснив на своїй сторінці у Фейбуці Єгор Соболєв, Вадим Івченко став «штовхачем» кампанії проти Комітету з протидії корупці.

«Нас почали цькувати замовними матеріалами, що ми продалися Держкомзему і не даємо хорошим депутатам роздавати хорошу землю хорошим людям. Штовхачем цієї кампанії є депутат від Батьківщини Вадим Івченко», – написав він.

Кампанія почалася після того, як комітет визнав законопроект №1559, який пропонує віддати місцевим депутатам право змінювати призначення і роздавати землі за межами населених пунктів корупціогенним.

«Ми на нашому парламентському комітеті з протидії корупції визнали ініціативу корупціогенною. Ми за збільшення повноважень місцевих громад, але до створення земельного кадастру і до проведення нових місцевих виборів цей закон приймати не можна», – написав він.

«Сьогодні він мав нахабство прийти переконувати голосувати за такий дерибан Самопоміч.Так і сталася бійка проти корупції в буквальному сенсі слова», – наголосив Соболєв.

Під час бійки Єгору Соболєву розбили губу.

Як прокоментував інцидент спікер парламенту Володимир Гройсман «це абсолютно неприпустимо в стінах українського парламенту. Мужуть бути різні точки зору, але простягати руки - це є неприпустимим, я на цьому наголошую».

Він дав доручення зібратися регламентному комітету та відсторонити депутатів Соболєва та Івченка від участі у п'яти пленарних засіданнях.

«Якщо хоче хтось воювати: будь ласка – на фронт», - наголосив Гройсман.

У свою чергу голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк вибачився за колегу, який брав участь у бійці.

«Як голова фракції я хочу вибачитися за абсолютно непарламентську поведінку, яка б не була причина», – сказав Березюк.

Депутат від «Батьківщини» Сергій Соболєв вимагає розглянути відеозапис бійки на регламентному комітеті та передати його до прокуратури. Він вимагає покарання лише того депутата, який почав бійку.

 

До речі, якщо перенести бійку у Верховній Раді і скандал навколо законопроекту №1559 на Кобеляцькі реалії, то вони перегукуються із тим дійством, яке нині відбувається навколо Підгорянської сільської ради.





Автор: «Громадське.TV»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2015, 14:47 | Полтавщина | Політика
1. Лув / 12 лютого 2015, 18:35
Ну та. що тут сказати? Івченко переміг за очками. Здається колись спортом займався. А взагалі - росте рада.Молодь прийшла, раніше тільки Шуфрич махався. Дуже хотілося б побачити поєдинок Яценюк vs Гройсман
2. містер / 12 лютого 2015, 20:56
Ыванченко отхватив..он носяка яка розбита!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації