Вхід | Реєстрація

Діти в міських дитсадках не голодують

Діти в міських дитсадках не голодують

Хоча хліб для харчування закупляють виключно за гроші батьків.

У понеділок до редакції зателефонувала жінка, яка назвалась мешканкою Кобеляк. Іншу інформацію про свою особу вона надавати відмовилась. Жінка заявила, що діти, які відвідують міські дошкільні навчальні заклади, фактично голодують. За її словами, малюки не отримують навіть хліба.

У вівторок ми розпочали перевірку правдивості цього апокаліптичного повідомлення. Хочете — вірте, хочете — ні, але завідуючих про це завчасно ніхто не повідомляв. Розпочали із дитсадка № 1 «Світлячок». Завідуюча закладом Лілія Хряпа визнала, що проблеми із харчуванням дітей справді існують. Але про голодування мови бути не може. Лілія Костянтинівна підтвердила:

— Так, є проблема із забезпеченням закладу хлібом та молокопродуктами. Це та категорія продуктів, запас яких зробити фактично неможливо. Самі розумієте, хліб, який пролежить місяць чи два, стає непридатним до використання. Усього іншого у нас вдосталь, запас був. Із хлібом проблему вирішуємо за допомогою батьків. Я зібрала батьківський комітет, пояснила ситуацію. Люди відреагували адекватно. Дуже за це їм дякую. Молоко… Так, обходимося без молокопродуктів. Це погано, але не смертельно. Тим більше, що після 18 лютого, коли проведуть тендер, почнеться й постачання молокопродуктів.

За словами Лілії Хряпи, виникло непорозуміння під час узгодження меню. Вона пояснила:

— Фахівці відділу освіти розробляли меню для школярів. А у нас зовсім інша специфіка. Нам запропонували згущене молоко. Ми категорично відмовились. Не можна дошкільнятам давати згущонку, і, тим більше, сучасну.

У дитсадок «Золотий півник» потрапили близько 12‑ої години. Дітей якраз збирали на обід. Завідуюча Любов Старостіна похвалилась: «У нас сьогодні котлети із м’яса. Так що, про голод говорити, м’яко кажучи, зарано». Любов Михайлівна дозволила провести фотозйомку на кухні та в приміщенні, де їдять діти.

Перед тим, як сісти за столи, вихователь Інна Лукашова попередила своїх вихованців: «Бачте, дітки, вас приїхали фотографувати. Покажіть, які ви чемні та виховані. Спершу дівчатка за столи сідають, потім хлопчики». Доки діти розповідають, що в них сьогодні буде на обід, фотографую і знімаю на відео столики зі стравами. Хліб є!

Уже в себе у кабінеті Любов Старостіна ділиться своїм баченням проблеми:

— Ви знаєте, я впевнена, що ситуація із харчуванням швидко нормалізується. І трагічною вона й не була. Але так реформи не робляться. Ми заснули 5 січня, будучи під опікою міської ради, а 6‑го проснулись уже під юрисдикцією районного відділу освіти. І в результаті міськрада — у шоці, відділ освіти — у шоці, а ми в якому шоці! Не можна так робити. Це ж діти, це наше майбутнє.

Любов Василівна розповіла, що у їх закладі хліб теж купляють за кошти, які здають батьки. За її словами, проблем зі збором грошей немає. Хоча дехто з людей задавав питання: «Я гроші здам, а якщо моя дитина завтра не прийде, то кому хліб дістанеться?»


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 лютого 2015, 10:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації