Вхід | Реєстрація

Сергій Голуб виграє чемпіонат із шахів, присвячений пам’яті Івана Джалого

Сергій Голуб виграє чемпіонат із шахів, присвячений пам’яті Івана Джалого

У вівторок 3 лютого у Нових Санжарах у шаховому клубі імені Івана Джалого на базі навчально-виховного комлексу за підтримки начальника обласного управління з питань фізичної культури і спорту Олександра Пєшкова розпочався чемпіонат області зі швидких шахів, у якому взяли участь усі кращі шахісти області з рейтингом не нижче першого дорослого розряду. Усього 30 учасників.

Іван Джалий — видатний спортивний діяч Новосанжаржини, факелоносець Олімпіади-80, більше ніж 30 років працював керівником районного спорткомітету, виховав багатьох спортсменів‑розрядникв, досяг високих показників у щоденній кропіткій праці та високого авторитету в суспільстві, культивував відродження шахів у районі, заоохочував усі колективи району до активного та здорового способу життя, проводив багато різноманітних шкільних заходів. Однією із головних його ідей була побудова шахового клубу, який тепер заслужено носить ім’я активіста шахової науки Івана Джалого.

На церемонію відкриття цьогорічного турніру завітав голова районної ради Генадій Супрун, який побажав учасникам перемоги та бойового духу у нелегкий для країни час.

Зі словами привітання звернувся президент обласної федерації шахів Григорій Щербов, який підкреслив значний прогрес у розвитку шахів на Новосанжарщині, про що свідчать високі показники участі в обласних змаганнях, призерство школярів, велика кількість дітей, підлітків та дорослих, які займаються шахами.

Зі слів вдячності розпочала свій виступ вдова Івана Джалого Світлана Михайлівна, яка закінчила добру справу, розпочату Іваном Олексійовичем, добудувавши і відкривши шаховий клуб завдяки своїй наполегливості та вмінню знаходити підхід до керівників та спонсорів. Вона постійно підкреслює великий фінансовий вклад у цю роботу засновника ТОВ «Чиста криниця» Юрія Лебедина.

Також Світлана Джала подякувала усім присутнім за допомогу, а особливо — директору школи Миколі Решетилу, який підтримує шаховий клуб та забезпечує матеріально-технічну базу. Адже на рік тут проходять до тридцяти різноманітних шахово‑шашкових заходів різних вікових груп.

Користуючись святковою атмосферою, голова районної ради Генадій Супрун нагородив грамотою та пам’ятним кубком обласного управління кращого шахіста Новосанжарського району, кандидата в майстри спорту Віктора Кобу, який за підсумками шахових турнірів 2014 року набрав найбільшу кількість перших місць, здобув ІІ місце на чемпіонаті області у Миргороді і виграв кубок району з шахів. Також були відзначені Микола Старченко та Микола Пов’якало — призери рейтингу Новосанжарської шахової спартакіади, та учень 10‑Г класу Владислав Черненко, який став призером обласних змагань у Миргороді.

Змагання проходили за швейцарською системою. Рівень шахістів не давав змоги комусь постійно очолювати турнірну таблицю. Георгія Горголу змінював Григорій Щербов, потім очолив турнірну таблицю молодий шахіст із селища Решетилівка, кандидат у майстри спорту Віталій Бажан, який тренується і навчається у Полтаві. Усе вирішувалося в останніх двох турах, де Сергій Голуб із міста Лубни вкотре підтвердив своє спортивне звання майстра спорту і став чемпіоном області, випередивши усіх своїх суперників. Друге місце посів кандидат у майстри спорту Григорій Щербов (Лубни), третє — кандидат у майстри спорту Георгій Горгола (Білики Кобеляцького району).

Із місцевих шахістів найкраще виступили Віталій Постольник та Віктор Коба. Обидва кандидати в майстри спорту.

По закінченні турніру переможець та призери були нагороджені грамотами, медалями, цінними подарунками обласного управління фізичної культури.

Шаховий клуб імені Івана Джалого, усі учасники змагань висловлюють вдячність обласному управлінню за надану можливість взяти участь у чемпіонаті області, збільшити свій рейтинг і потенціал у змаганнях обласного масштабу. Для молодих шахістів це взагалі безцінний ігровий досвід, який у майбутньому перетвориться в якість та виконання норм майстрів спорту. Новосанжарщина завжди гостинно буде приймати спортсменів, надавати комплекси, майданчики, бази, стадіони для проведення спортивних культурно-масових заходів.


Автор: Віталій Баранович, директор шахового клубу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2015, 11:46 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації