Вхід | Реєстрація

«Повторне підключення до електромережі коштує в Радянському 600 гривень»

«Повторне підключення до електромережі коштує в Радянському 600 гривень»

Минулого четверга на раді ветеранів говорили про ціни на електроенергію та віялові відключення. Ці питання для присутніх висвітила заступник директора Кобеляцької філії «Полтаваобленерго» Лариса Стрижко.

Лариса Григорівна розповіла, що нові тарифи діють із 29‑го травня 2014‑го року:

— Міське населення сплачує за обсяг спожитої електроенергії: до 150 кіловат у місяць — 30,84 копійки, понад 150 — 41,94, понад 800 — 1 гривню 34 копійки. Показники лічильника мають перевірятися один раз на шість місяців. Та у зв'язку з великою кількістю в районі субсидіантів і пільговиків контролери обходять абонентів раз на два місяці.

Щодо віялових відключень Лариса Стрижко зазначила, що графіки залишаються діючими і їх ніхто не відміняв:

— Сигнал про відключення надходить із столиці в обласний центр, а потім його отримує наш черговий. Щоправда, у графік внесені деякі зміни. Раніше в районі відключалися п'ять підстанцій. І могла виникнути ситуація, що, наприклад, Світлогірське півдня залишалося без світла. Відтепер кожен населений пункт району почергово буде відключатися на дві години. Та, повторюю, що подібні заходи застосовуватимуться лише у крайніх випадках.

Виступаючій із залу задали запитання про перевірки та виявлення порушників, які незаконно споживають електроенергію. Лариса Григорівна пояснила, що у минулих роках такі заходи вживалися постійно:

— Та в 2015-му через недофінансування виявленням порушників займаються виключно контролери. Штраф за незаконне використання електроенергії коливається від трьох до п'ятнадцяти тисяч гривень. Раніше ми практикували навіть нічні рейди, але тепер на це немає коштів. Із боржниками боремось попередженнями, подаємо на суд, відключаємо від електромережі. До речі, повторне підключення у Кобеляках коштує 120 гривень, а в Радянському — 600.

Також Лариса Стрижко закликала присутніх слідкувати за увімкненими в мережу електроприладами:

— Наші мережі застарілі і не розраховані на теперішні потужності. Тож намагайтеся не вмикати одразу, наприклад, пральну машину й електрочайник. І обов'язково встановіть у своїх будинках автомати. Вони врятують мережу від короткого замикання.

Далі прозвучало питання щодо цін на підключення до електромережі. Заступник директора Кобеляцької філії «Полтаваобленерго» повідомила, що підключення одного кіловату обійдеться споживачу в 700 гривень, не враховуючи роботи з приєднання:

— Обслуговування і заміна приладу проводиться безкоштовно. Дискові лічильники встановлюють на вісім років, потім їх відправляють на держповірку. Якщо прилад проходить перевірку, то його використовують далі. А електронні лічильники можна експлуатувати протягом шістнадцяти років.

На завершення Лариса Григорівна наголосила присутнім, що найкращий спосіб зекономити електроенергію — це використовувати для освітлення своїх житлових приміщень енергозберігаючі лампочки.

P. S. Насправді, підключення до електромереж приватних абонентів допускається не менше 5-ти кіловатної потужності (крім дачних будинків).


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2015, 10:02 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації