Вхід | Реєстрація

«У нас що не село, то й людина світового масштабу»

«У нас що не село, то й людина світового масштабу»

Нещодавно силами активістів у місті була створена громадська організація «Кобеляцьке земляцтво».

Збори щодо затвердження назви і статуту організації ініціювали Леонід Митько і Володимир Чернявський. Леонід Борисович розповів присутнім, що «Кобеляцьке земляцтво» — це добровільне об'єднання громадян, яке заноситься в реєстр та діє на території всієї країни:

— Мета організації — об'єднання зусиль громадян для збереження культурних надбань і традицій Кобеляцького району. Сюди можуть входити не лише жителі Кобеляччини, а й люди, яким довелося працювати чи побувати на її теренах. Тому що сам район є унікальним. У нас що не село, то й людина світового масштабу. Та не всі ж видатні кобелячани працюють і живуть на своїй малій Батьківщині. От ми й хочемо долучити до організації всіх людей, хто так чи інакше відноситься до нашого району. Не важливо, чи це буде архітектор, чи поет, чи вчитель. Головне, що ця людина за своє життя залишила помітний слід в історії. Наприклад, на засідання організації «Літератор» приїздять поети із найвіддаленіших сіл району. Завдяки цьому ми відкрили багато талантів. А скількох талановитих людей ми ще не знаємо. Тож вважаю, що «Кобеляцьке земляцтво» необхідно створити.

Далі виступив міський голова Олександр Ісип. Олександр Михайлович зазначив, що розбудова суспільства неможлива без створення громадських організацій:

— Кожна робота має свій напрямок. І в сучасному світі слід розвиватися різнобічно. Тож «Кобеляцьке земляцтво» зможе об'єднати людей різноманітних професій і допоможе нам увіковічнити надбання земляків. Зі свого боку міська рада докладе зусиль для популяризації цього громадського утворення. За останні п'ять років ми допомогли видати чотири книги місцевих авторів, тож не залишимося осторонь і зараз. Тому що саме завдяки різноманітним надбанням наш народ може ідентифікувати себе як український.

Володимир Чернявський закликав зібрати активних та дієвих жителів району:

— Яскравим прикладом єднання кобелячан та гостей міста стали збори на пляжу Рибалки, які організовує Борис Попруга. Борис Савович за кілька років зумів об'єднати значну кількість людей, котрі пам'ятають млин на Рибалках. Тож я впевнений, що «Кобеляцьке земляцтво» швидко поповниться талановитими жителями району. Та ще раз повторюю, що нам не потрібна формальна організація, яка буде існувати на папері.

Дмитро Срібний підтримав позицію Чернявського:

— На Кобеляччині в різні часи жили і працювали багато талантів. Я підтримую таку назву організації, так як вона вказує на сам район і приверне увагу людей, які з ним пов'язані.

Потім присутні проголосували за створення «Кобеляцького земляцтва» і визначили, що її членами можуть бути громадяни України, котрі досягли 18‑ти років та визнають статут.

Вищим керівним органом призначили загальні збори. Вирішенням різноманітних питань буде займатися рада організації, якою керуватиме голова. До складу ради увійшли Іван Пасько, Галина Мусієнко, Михайло Самойленко і Володимир Чернявський. Головою обрано Леоніда Митька. Леонід Борисович повідомив, що відразу ж приступає до підготовки паперів, які необхідно подати для реєстрації організації.

«Кобеляцьке земляцтво» оформлять як юридичну особу, але не прибуткову. Організація працюватиме на базі районної бібліотеки.
 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 лютого 2015, 12:57 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації