Вхід | Реєстрація

«Літератор» наш потоне скоро в славі Лисака»

«Літератор» наш потоне скоро в славі Лисака»

Минулого тижня в районній бібліотеці відбулася презентація книги Михайла Лисака «Крига скресла». На цей захід зібралися шанувальники і любителі поетичного слова з району та області.

Відкрили захід ведучі Оксана Черкаська і Тетяна Глова, які зазначили, що Кобеляцький край — край пісень і легенд, акторів, письменників і поетів:

— Сьогодні ми відкриваємо вікно у світ поезії нашого земляка Михайла Лисака. Нещодавно вийшла його збірка «Крига скресла», яка є плодом майже семидесятирічного життя Михайла Олександровича.

Ведучі розповіли, що народився поет 14-го жовтня 1945‑го року в Лебіхівці Глобинського району у родині селянина:— У зв'язку з будівництвом Кременчуцької ГЕС в 1959-му році сім'я Лисаків переїздить у Жуки, що на Кобеляччині. Після служби в Грузії, Михайло Лисак навчається в Полтавському сільськогосподарському інституті за спеціальністю «зоотехнік». У 1977‑му році Михайло Олександрович закінчив педагогічний факультет у Тимірязевській сільськогосподарській академії в Москві. Та працював поет у Кобеляцькому районі. Був завідуючим свинокомплексом, головним зоотехніком, головою сільради. Захистив дисертацію в Москві на вчену ступінь кандидата сільськогосподарських наук.

За словами Оксани Черкаської, Михайло Лисак є членом громадського об'єднання «Літератор», учасником багатьох літературних конкурсів, дипломантом Всеукраїнського конкурсу «Земля співає».

Далі поет подякував аудиторії, яка зібралася на захід, та зачитав для гостей свої вірші. Окремий цикл творів Михайло Лисак присвятив своїй матері Одарці Григорівні.

— Візитною карткою збірки є поезія «Відшуміли роки, як старе вино», — говорить Михайло Лисак. — Без допомоги спонсорів мені б не вдалося видати книгу, тому я хочу подякувати за сприяння своїм синам та Сергію і Ользі Жукам.— Уже минуло майже тридцять років із того дня, коли відійшла у засвіти кохана дружина Михайла Олександровича, — продовжила знайомство з біографією поета Тетяна Глова. — А він самотужки виховав і поставив на ноги трьох синів: Олексія, Євгена і Анатолія.

Привітати поета приїхав його науковий керівник доктор сільськогосподарських наук Валентин Рибалко. Він є автором звернення до читача, яким починається збірка «Крига скресла».

Валентин Павлович висловив свої сподівання, що на цьому Михайло Лисак не припинить видавати свої роботи, а українська література поповниться новою поезією.Для присутніх виступив жіночий вокальний ансамбль із піснями «Била мене мати» та «Ой, у гаї, при Дунаї». А Алла Горбенко подарувала поету музичний твір «Журавлина вірність».

Син Євгеній висловив свою радість із приводу виходу в світ батькової роботи:

— Прекрасна поезія, але пронизана сумними мотивами. Тож у наступні збірки слід включити трішки гумору. Мій батько народився в рік перемоги. Бажаю, щоб з виходом його книги наступив мир і в нашій країні.

Поздоровили поета заступник директора ТОВ «Громада-агро» Ольга Жук та учитель Жуківської школи Раїса Бажан. Зі слів жінок, Михайло Лисак є активістом свого села, без участі якого не проходить жодне свято.

Голова громадської організації «Літератор» Леонід Митько повідомив, що ім'я поета занесено до Книги творчої слави. Леонід Борисович порадив винуватцю свята написати книгу про свій родовід, яку б продовжили його сини та онуки.

Кобеляцькі письменниці Людмила Усенко, Любов Варич і Любов Лебідь подарували Михайлу Лисаку свої вірші.

На завершення заходу ведучі акцентували увагу гостей, що останній розділ збірки має назву «Життя продовжується»:

— Сподіваємося невдовзі знову побувати на презентації нових робіт Михайла Лисака.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2015, 09:19 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації