Вхід | Реєстрація

Жінка, яка кинула дітей у лісі, двічі оскаржила рішення суду

Жінка, яка кинула дітей у лісі, двічі оскаржила рішення суду

Мама хотіла, щоб судді врахували в пом'якшувальну обставину те, що у неї на утриманні залишилися двоє з трьох дітей (одна дитина померла від виснаження у лісі).

Жінка, яка кинула дітей у лісі, внаслідок чого однорічна дівчинка померла від виснаження, двічі оскаржила рішення суду в апеляційній та касаційній інстанціях. Вона вирішила, що рішення Козельщинського районного суду, який засудив його до 5 років позбавлення волі несправедливе і не враховує пом'якшуючі обставини - щире каяття, визнання вини, знаходження на утриманні двох неповнолітніх дітей. Також вона просила застосувати до неї більш м'яке покарання, ніж передбачено законом або ж зовсім відпустити на умовний термін.

Однак, перевіривши доводи скаржниці, і апеляційний суд Полтавської області, і Вищий спеціалізований суд України відмовили жінці в задоволенні скарг.

— У постановах суди констатували, що призначене покарання жінці є обґрунтованим, відповідає ступеню тяжкості вчиненого діяння, - заявив старший прокурор прокуратури області Артем Пархоменко. - А наявність у неї на утриманні двох неповнолітніх судом першої інстанції обґрунтовано не враховано, як обставина, що пом'якшує покарання, оскільки засуджена вчинила злочин проти життя і здоров'я цих дітей.

33-річна Олена пропала 30 липня минулого року разом з трьома дітьми (5-річною дівчинкою, 3-річним хлопчиком та однорічною дівчинкою). Перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, жінка залишила їх без догляду, їжі і води в лісі, недалеко від села Піски Козельщинського району. Сама ж поїхала в Комсомольськ розважатися, де її і знайшли працівники міліції. Дітей знайшли тільки на 4-й день після зникнення. Наймолодша дівчинка вже була мертва. За висновком експертів, смерть дівчинки наступила в результаті теплового виснаження і зневоднення.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2015, 14:39 | Полтавщина | Суспільство
1. шофер / 25 лютого 2015, 16:54
На справді, серед сучасного дівочого суспільства, таких матусь до 80% а може і більше.
Навіть серед тих, хто на вид доволі дбайливо ставиться до своїх дітей.
Насправді ж багато хто із них хотів би здихатися від своєї дітвари.
Просто всі бояться, а ця виявилася подругою без комплексів.
Різниця тільки у цьому.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації