Вхід | Реєстрація

«Лідер 2003» — володар Кубка України з футзалу

«Лідер 2003» — володар Кубка України з футзалу

Неймовірний подвиг зробили юні підопічні Віктора Білорибця, зумівши обіграти всіх суперників і закономірно стати переможцями Кубку України 2015-го року.

З 16‑го по 19‑те лютого в спортивному комплексі «Іскра» проходив розіграш Кубка України з футзалу серед хлопців 2003 року народження. За право оволодіти кубком країни боролося сім колективів із різних куточків нашої держави. Кобеляцьку ДЮСШ представили дві команди: «Лідер-1» (гравці 2003 року народження, тренер Віктор Білорибець) і «Лідер-2» (гравці 2004-2005 року народження, тренер Владислав Філіпов). Також участь прийняли: «Газовик» (Червоний Донець, Харківська область), «МФК-Інтер-Юніор» (Львів), «ДФК Трофей» (Мерефа, Харківська область), ДЮСШ Красноград (Харківська область) і «Локомотив» (Котовськ, Одеська область). Турнір проходив за коловою системою.

Ще до початку ігор виявилося, що команда «Газовик» має в своєму складі кілька футболістів 2002 року народження. Тож організатори прийняли рішення допустити команду до турніру тільки поза конкурсом. І, забігаючи наперед, скажу, що «Газовик» виграв всі без винятку матчі. Та правила для всіх однакові і цілком справедливо команді були анульовані здобуті залікові пункти.

У історії кобеляцького футзалу жодна місцева хлопчача команда не перемагала на змаганнях всеукраїнського рівня. І от нарешті це вдалося підопічним Віктора Білорибця. Здобувши впевнену перемогу у першій грі з «Трофеєм» із рахунком 10:0, «Лідер-1» дав всім зрозуміти, що хлопці планують замахнутися на перемогу у змаганнях. У другій грі «Лідер-1» здолав своїх  молодших земляків із рахунком 8:1. Потім переміг красноградців 6:1. Після цього у важкому двобої не встояли львів’яни, програвши 3:2. Теж саме сталося і з «Локомотивом»: рахунок 6:3. Ще до останньої зустрічі з вищезгаданим «Газовиком» підопічні Білорибця вже забронювали собі місце у фіналі. Непринциповий матч із харків’янами був програний, але ця невдача нікого не засмутила, бо всі думки були тільки про фінальну зустріч.
За підсумковими результатами до фіналу також пробилася команда ДЮСШ Краснограда. Ті самі спортсмени, яких «лідерівці» вже перегравали з розгромним рахунком 6:1. Але фінал є фінал. Красноградівці, забувши про попередню гру, налаштувалися і створили справжню битву за трофей. Першим вдалося відкрити рахунок кобелячанам. Після розіграшу ауту в «дев’ятку» воріт поцілив Валерій Луценко. 1:0!  Красноградівці не здалися і по перерві зрівняли рахунок — 1:1. Після цього почалася справжня «валідольна» гра. Кобелячани більше атакували, але логічно завершити свої напади так і не змогли. Їх суперники зробили ставку на контратаки і теж намагалися перехитрити голкіпера Олекся Глинського. Воротар «лідерівців» діяв на останньому рубежі просто відмінно. У підсумку основний час закінчився з нічийним рахунком, 1:1. І все звелося до пробиття післяматчевих пенальті. Ці 6‑метрові удари пробивають по три чоловіка з кожної команди. Першим бив гравець «Лідера» Іван Живулько, якому вдалося відкрити рахунок для своєї команди. Красноградівці пробили неточно. За ним і капітан «лідерівців» Андрій Левченко не влучив у ворота. Ця прикрість принесла гостям шанс відігратися. Чим і скористалися красноградівці. Після цього в команд залишилось по одній спробі.

До м’яча підходить Рулан Живулько і забиває, а от красноградівці цього повторити не змогли. І все: радість Віктора Білорибця, його команди й уболівальників.

«Лідер-1» — переможці Кубку України 2015 року. Неймовірне досягнення здійсненне!

Крім того, Олексія Глинського визнано найкращим голкіпером змагань. Його тренер і наставник Василь Петренко прекрасно підготував Олексія до турніру. Також нагороду отримав Руслан Живулько як найкращий захисник змагань.

Зі свого боку хочеться відзначити високий рівень гри капітана Андрія Левченка і Валерія Луценка. Ці хлопці мають великий потенціал і в майбутньому можуть стати доволі сильними футболістами.

Отож, команда-переможець: Олексій Глинський, Валерій Луценко, Руслан Живулько, Іван Живулько, Андрій Левченко, Артем Крісанов, Максим Пилипенко, Сергій Данко, Андрій Масич, Владислав Спорник, Тарас Білокінь, Ростислав Чередніченко, Андрій Касьян, Олександр Антонов, Даніїл Клименко, Іван Мірошніченко.

Усі фінансові витрати на проведення змагань на себе взяли батьки. Особливу фінансову допомогу надав Ян Касьян.


Автор: Владислав ФІЛІПОВ, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2015, 12:28 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації