Вхід | Реєстрація

Надію Савченко підтримали у Нових Санжарах

Надію Савченко підтримали у Нових Санжарах

1‑го березня на акцію у центрі селища вийшли близько тридцяти новосанжарців, щоб висловити підтримку народному депутату, яка голодує у російській в’язниці.

Нагадаємо, що у червні 2014‑го року боєць батальйону «Айдар» Надія Савченко потрапила у полон до проросійських сепаратистів. У липні її таємно вивезли на територію Росії, де висунули звинувачення у співучасті в убистві російських журналістів. У грудні Надія оголосила безстрокове голодування. А наприкінці лютого звернулася із відкритим листом до своїх співвітчизників із проханням провести 1‑го березня акцію на її підтримку.

Саме із зачитування тексту цього листа почалася акція у Нових Санжарах. Прочитав його голова районного осередку «Батьківщини» Геннадій Супрун. У листі ув’язнена, але незламана Надія Савченко дякувала українцям за розуміння і прохала підтримки  і для себе, і для України.

«Українці вже показали світові приклад Революції Гідності і як боротися із злочинною зажраною владою, — зазначено у листі. — А зараз мені та й усій Україні доводиться боротися ще й з безчинною владою сусіда. Побажайте мені й Україні успіху в цьому нерівному бою своєю підтримкою!»

У продовження акції священики Іван Орловський та Дарій Харьо провели молебень за всіх, хто бореться за українську державу: хтось — на східному фронті, хтось, як Надія Савченко, протиставляючи свій незламний дух російській імперській системі.

Саме про цей незламний дух мужньої українки говорив наприкінці акції один із громадських активістів.
— Ми не повинні сьогодні лише жаліти Савченко і співчувати їй. Ми маємо взяти її за приклад, маємо підняти свій дух на ту ж висоту, що і наша незламна Надія. Лише тоді ми зможемо перемогти у цій війні з російською імперією!

Завершилася акція спільним виконанням державного гімну.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 березня 2015, 16:34 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації