Вхід | Реєстрація

Як депутату не стати корупціонером

Із наближенням 1 квітня 2015-го року депутатам усіх без виключення рад потрібно встигнути подати декларацію про доходи.

Як не стати корупціонером? Це лише на перший погляд відповідь на запитання є простою. Нібито все елементарно: не бери хабарів, не використовуй службове положення для отримання вигоди, не займайся сумнівними оборудками із державною та комунальною власністю.

Насправді ж, не надто почесне «звання» корупціонера може «заслужити» й кристально чесна людина, котра працює вантажником у магазині й ніколи, навіть у думках, не прагнула вчиняти корупційних діянь. Але є при цьому депутатом міської, селищної чи сільської ради.

Саме про це йшла мова під час чергової сесії Кобеляцької міської ради. Очільник міста Олександр Ісип, звертаючись до присутніх, наголосив:

— Шановні депутати, нагадаю вам, що невдовзі настане 1-ше квітня. І до цієї дати всі повинні здати декларації про доходи. Хто забуде чи не встигне — ризикує отримати неприємності. Працівники прокуратури одразу складуть протокол про адміністративне правопорушення. Заплатите штраф і матимете неприємності на роботі.

І це — правда. Так, згідно з інформацією, оприлюдненою 10 лютого 2015-го року на офіційному сайті Полтавської обласної прокуратури, за минулий рік правоохоронними органами області складено і направлено до суду 72 адміністративні протоколи про вчинення корупційних правопорушень.

Із вказаної кількості органами прокуратури складено та скеровано до суду 24 протоколи про адміністративні корупційні правопорушення, із них … 10 — за порушення вимог фінансового контролю, 12 — за порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів.

Тобто, 10 депутатів понесли відповідальність саме за те, що невчасно подали декларації. А у всьому іншому, цілком можливо, ці люди були законослухняними.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 березня 2015, 17:48 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації