Вхід | Реєстрація

Екс-«троль» розповів, як у Росії працює система «кремлеботів»

Активність російських "кремлеботів" після вбивства опозиціонера Бориса Нємцова перенаправляли з України на відмивання влади.

Про це розповів один з колишніх найманців-ботів Олексій, пише "Новая газета".

"Коли вбили Нємцова, робота кремлеботів перелаштувалися: вони перестали мочити Україну (це їх рутинна щоденна робота) і були перекинуті на вбивство", - розповів він.

"Якщо ви тоді стежили за новинами, то могли бачити під усіма текстами про вбивство Нємцова сотні, а де й тисячі коментарів, де різними словами повторювалися ті самі тези: убивство — це провокація, Кремль тут ны до чого, це опозиція вбила свого, щоб залучити побільше народу на марш", - розповів він.

"Плюс брудні жарти із приводу особистого життя вбитого. Це був танок на кыстках, який триває й досі. Навіть якщо хтось із них і пошкодував щиро про вбитого — робота є робота", - додав він.

У Петербурзі розташована агенція, яке щонайменше за 20 мільйонів рублів на місяць малює карикатури на "Обамку" і постачає коментарями сайти всіх популярних медіа країни. Практично всі блогери живуть у Санкт-Петербурзі, свої аккаунти створили в 2013 році.  

За запізнення на денну зміну в ТОВ "Інтернет-Дослідження", яке займає всі 2500 квадратних метрів сірої будівлі, штрафують на 500 рублів.

"Єдиним критерієм при прийомі на роботу є питання: як ви ставитеся до діючої влади? Кажуть, ще перевіряють по поліцейській базі, судима людина чи ні", - розповів він.

За словами Олексія, на Савушкіна є свій педагог, бородатий інтелігентний чоловік, який роздруковує особливо безграмотні пости, показує всім і зітхає.

Співробітники агентства не занадто схильні спілкуватися один з одним. За найменшу провину, наприклад, якщо хтось йде з роботи раніше на одну хвилину, штрафують. По внутрішній інструкції дверей у кабінети повинні бути закриті, а на вікнах- завішані жалюзі.

Періодично лекції в таких співробітників читають спеціально запрошені, не занадто публічні політологи. Коментатори проходять письмові тести на лояльність і розуміння ситуації. Питання складні, наприклад, про політичну обстановку в Сирії й Ірані.

За іншими дверима художники малюють Навального й Обаму, точніше, приставляють голови політиків до тулубів тварин.

Відділ по сусідству завойовує топ "Живого журналу". Норма звичайного блогера: 12 політичних постів протягом дводенної зміни. У таких постах співробітники " Інтернет-Досліджень" критикують Україну, ЄС, "Обамку", Олексія Навального й російську опозицію в цілому. Посилаються на "Доктрину 2050" — нову теорію змови в дусі плану Даллеса. Хвалять Володимира Путіна й, можливо, навіть більшою мірою — міністра оборони Сергія Шойгу.

У розпорядження видання також потрапили останні темники для так званих "кремлеботів" після вбивства Нємцова. Більшість із них направлена проти опозиції.

Перше техзавдання: підвести до висновку, що вбивство опозиціонера Нємцова не було вигідно офіційній владі, мабуть, що за цим ховається провокація.

Основна ідея другого техзавдання: формуємо негативне ставлення до представників опозиції, які намагаються заробити політичні бали на смерті соратника.

Третє техзавдання спрямоване на  формування думки про те, що українські діячі можуть бути замішані в смерті російського опозиціонера.

Наступне техзавдання направлене на критику західних політиків за втручання у внутрішні справи Росії; убивство Нємцова намагаються скористатися як приводом для тиску на РФ.

Крім того, видання приводить список з більш п'яти сотень "мережійних бійців".


Автор: «Українська Правда»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2015, 14:10 | Полтавщина | Політика


1. Мохамед / 13 березня 2015, 01:45
1. шофер
«Класна статейка. От тільки промовчали що все сказане одинаково актуально і для нашої України.»

Ну це ти, чи не ти?
Я не скажу що такого немає в РФ, але так, як він описав, начебто із слів .... То він сам про себе написав із своїх курячих мозгів взявши.
2. Маска / 13 березня 2015, 11:29
1. шофер
«...все сказане одинаково актуально і для нашої України.»
Це є крізь, де пропаганді приділяють увагу. Але Росія тут "впєрєді планєти всєй".
2.Мохамед
«То він сам про себе написав із своїх курячих мозгів взявши.»
Тебе послухай, так всі, хто каже, що тобі не подобається, недоумки. Типовий тролячий підхід. А з тим, чим ти тут займаєшся, можна в Ольгіно на роботу влаштовуватися. Якщо ти ще не там.
3. Мохамед / 13 березня 2015, 12:34
3.Маска
«Тебе послухай, так всі, хто каже, що тобі не подобається, недоумки. »

Ну ти ж сам ще раз прочитай неупереджено. Невже тобі не видно отого примітивізму. Що завгодно написати, аби тільки було Путін х..о. Ти б сам в десять раз краще написав. А той автор ще й гроші отримує, та ще й з бюджету.
4. шофер / 13 березня 2015, 12:52
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
3.Маска
«Але Росія тут "впєрєді планєти всєй".»

Помиляєшся. Просто Росію найбільше розкривають (а походу ще і свого масла у вогонь підлити), а про інших ми просто нічого не знаємо. Бо так задумно! От і результат - мислення людей як у твоїй цитаті, і твоє зокрема. Бачиш - спрацювало..

Нам показують що Путін хуйло а Росія Агресор. А те що все це не причина а наслідок показуть? Ні.... Нам же не говорять по ящику що Америка хоче захвату Росії, і власне це є причиною усих світових подій (євросоюз, МВФ, майдани, порошенки, яценюки)? Ні...

От так само із тролінгом. Любий наш українсткий ТВ-канал це вже троль, і не менш агресивний за любі проросійські пропоганди. Питання тільки у тому що нам пальцем на це ніхто не вказує, а чи усвідомлюємо це ми самі...
5. шофер / 13 березня 2015, 13:08
2.Мохамед
«але так, як він описав, начебто із слів .... То він сам про себе написав із своїх курячих мозгів взявши.»
я говорю взагалі за "тролінг - пропоганду", а не про те що само собою зрозуміло. Вказують пальцем лише на одну сторону, в той час коли "чия б не мечала".
6. Мохамед / 13 березня 2015, 16:12
8.Маска
«Ще в дужки ти забув добавити тунгуський метеорит, зникнення Аральського моря, винищення уссурійського тигру і, для повноти катини, катастрофу під Смоленськом).»

Ну так дописуй, що то Путін все влаштував. Літака збив, вистріляв тигрів і випив на похмілля Аральське море. А ще завербував Ніколу Тесла і той "запустив тунгуського метеорита, є така версія. Бачив?
7. Маска / 13 березня 2015, 16:48
9.Мохамед
«А ще завербував Ніколу Тесла і той "запустив тунгуського метеорита, є така версія. Бачив?»
Він, бува, не з каганату?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації