Вхід | Реєстрація

Микола Старченко – чемпіон Новосанжарщини з шахів

Микола Старченко – чемпіон Новосанжарщини з шахів

3 березня у Новосанжарському шаховому клубі відбувся фінальний етап чемпіонату з шахів, в якому взяла участь краща вісімка шахістів району.

Учасників привітав голова ВФСТ «Колос» Віктор Рибалко, побажав перемог та зауважив, що перша трійка розіграє путівку на обласні змагання, які пройдуть у Миргороді наступного тижня.

Змагання пройшли за коловою системою. Одноосібну перемогу здобув новосанжарець Микола Старченко, набравши 7 очок (стовідсотковий результат). На одне очко менше набрав Віктор Коба, житель села Стовбина Долина, виборовши віце-чемпіонство. Бронзу та почесне третє місце отримав новосанжарець Леонід Береза, котрий вкотре підтвердив свій високий рівень, перегравши в особистій зустрічі одного з кращих шахістів району Миколу Пов’якала.

Переможець та призери турніру нагороджені грамотами ВФСТ «Колос»

***

На минулому тижні відбувся також турнір пам’яті Петра Єрмакова.

Петро Васильович — офіцер, побував у багатьох місцях Європи та Далекого Сходу. Шахи в його житті займали одне з перших місць. Він товаришував з Іваном Джалим, вони разом фанатично грали в шахи. Найдовший марафон гри — одна доба.

У турнірі пам’яті Петра Єрмакова взяли участь усі знайомі та близькі, і, звичайно, син Олег, який має І дорослий розряд. Змагання розпочались хвилиною мовчання.

У турнірі взяли участь 18 учасників. Змагання пройшли за швейцарською системою в п’ять ігрових турів по 15 хвилин.

Перемогу святкував Микола Старченко. Друге місце посів Віктор Коба, третє, сенсаційно, — Сергій Постольник, який останнім часом досить стабільно демонструє добру гру.

Паралельно був проведений і дитячий турнір, у якому серед дівчат перше місце посіла Оксана Титаренко (Мала Перещепина), друге — Анюта Гречишина (Нові Санжари), третє — Даша Ткаченко (Нехвороща). Серед хлопців перше місце зайняв Володимир Гріневич (Мала Перещепина), друге — Віталій Шмиголь, третє — Павло Черненко (обидва — Нові Санжари).

По закінченні турніру був проведений бліц-турнір серед вісімки кращих (блискавичні шахи), де одноосібно переміг Леонід Береза, для кого Петро Єрмаков був кращим другом.


Автор: Віталій Баранович, директор шахового клубу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2015, 10:03 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації