Вхід | Реєстрація

Давайте не будемо байдужими

Усі ми знаємо, що сьогодні на сході України досить складна воєнна ситуація. Українська армія і хлопці з добровольчих батальйонів роблять все можливе для збереження кордонів країни і захисту всього народу від терористів.

У час, коли воює вся країна, передова не може існувати без міцного тилу. Більше того, без нього фронт був би неможливий. Саме тому всебічна підтримка бійців у зоні АТО в цей період вже стала справою честі кожного свідомого громадянина. Усі небайдужі українці почали збирати кревно зароблені кошти, власні речі, бо державна машина виявилася надто неповороткою у часи безпосереднього збройного конфлікту. А військові не можуть чекати тендерів і поставок за місяць-два. Їм потрібні бронежилети, каски, прилади нічного бачення… ЗАРАЗ. Від цього залежать їхні життя.

Світлогірці теж не залишаються осторонь. Щоб зупинити війну, ми усі мусимо об'єднатися і підтримати українських військових.

Одними з перших долучилися до волонтерства вчителі, учні та батьки Світлогірської ЗОШ. На базі школи навіть створили пункт збору всього необхідного для воїнів АТО. І вже через тиждень були перші результати: діти назносили гори консервації, теплого одягу, шкарпеток, круп, миючих засобів, шампунів, зубної пасти. Скільки всього необхідного зібрали для воїнів — підрахувати складно. А ще юні патріоти передали захисникам обереги, малюнки, вироби.

Про маленькі подвиги наших школярів не пишуть статті у газетах і не знімають сюжети центральні канали. А вони нарівні з дорослими плетуть маскувальні сітки, печуть бійцям АТО пиріжки, в'яжуть шкарпетки, збирають гроші й роблять обереги, щоб там, на передовій, підтримати солдатів і ще раз нагадати: хлопці, тримайтеся, ви не самі, ми з вами. Світлогірські школярі об'єдналися у потужний фронт допомоги нашій армії і роблять маленькі дива, які щодня рятують людські життя.

Бути байдужими ми просто не маємо права, адже у зоні АТО несуть службу і наші односельці. Усе, що було зібрано світлогірцями, переправлялося бійцям на передову за безпосередньої участі кобеляцьких волонтерів. Нещодавно доля звела нас із представником цього добровольчого руху Світланою Сергійко, яка вже не вперше вирушає на позиції і яка нікого й нічого не боїться, а знає і відчуває лише одне: бійцям необхідна ця допомога! Варто зауважити, що ця тендітна жіночка завдяки своїй активності та наполегливості робить стільки корисних справ, що іноді компетентні особи працюють над їхньою реалізацією не один день чи місяць. Завдяки Світлані «гуманітарка», зібрана учнівсько-батьківсько-педагогічним колективом школи, дитячого садочка та іншими жителями Світлогірського, потрапляє прямо до рук наших односельців, які несуть службу на сході України. Наприклад, позаминулого тижня ми дізналися, що волонтерка відправляється в Щастя, де перебувають наші випускники Костянтин Сизько, Богдан Педан та Сергій Фабрицій. Оперативно організувавши роботу зі збору необхідних для воїнів речей, ми швидко спакували продукти харчування, засоби гігієни, деякий одяг, ліки, а також дитячі малюнки й сувеніри. Сюди ж додали «передачі» від батьків наших бійців. Через добу хлопці вже ласували домашніми смаколиками і раділи дитячим подарункам.

І наостанок хотілося б звернутися до всіх українців, хто сидить у теплих домівках, має хліб на столі і відносно мирне небо над головою. Не забувайте про тих, хто забезпечує вам спокій, тримається на передовій. Усе, що їм треба, це частинка вашого тепла, турбота про них, переживання, які вони можуть відчути через наші «гостинці» з рідного краю. Не залишайтеся осторонь, долучайтеся до збору допомоги бійцям. Давайте не будемо байдужими і підтримаємо наших сильних, відважних захисників, які бережуть наші життя і Україну!


Автор: Іоланта Рибка, вчитель Світлогірської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. А.П.Біленка


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2015, 10:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації