Вхід | Реєстрація

Півтори доби дорогами війни

Минулого тижня новосанжарські волонтери здійснили поїздку до ряду міст у зоні бойових дій.

Мандрівка тривала незвично довго, але свою гуманітарну місію новосанжарці виконали.

Цього разу у поїздку вирушили волонтер Юлія Солодка та двоє водіїв: Руслан Корнієнко та Геннадій Бабенко. Оскільки дорога після зими та активних бойових дій перетворилася на суцільні ями та вирви, змінюватися водіям доводилося часто, довго за кермом стрибаючої по бездоріжжю «Газелі» не висидиш. Через погану дорогу, затримки на блок-постах та інші причини цього разу мандрівка тривала незвичайно довго. Волонтери виїхали на Схід у п’ятницю ввечері, а повернулися лише ранком у неділю.

Під час поїздки волонтери знову побували у Новоайдарі, де провідали Руслана Безверхого та Івана Бодака; вкотре навістили Дениса Жовтяка, який воює у Трьохізбенці, та Андрія Писаренка, який разом із побратимами перебуває у Геївці. Під самою Луганською ТЕС відшукали Станіслава Янка, а у Старому Айдарі зустрілися з Іваном Качмаром та Миколою П’ятаком.

Новосанжарським бійцям укотре відвезли продукти з волонтерського складу. Для цієї поїздки їх збирали громади Великих Солонців та Шедієвого. Підприємці з Малого Кобелячка передали солдатам молоко тривалого зберігання, брати Шерешили — кілька ящиків яєць, підприємець Гарбузов із Малої Перещепини допоміг хлопцям з Трьохізбенки пілетами для опалення.

Новосанжарські волонтери регулярно звітуються про отримані та використані кошти. Так, іще у лютому новосанжарська районна організація воїнів‑інтернаціоналістів передала на потреби українських військових 3054 гривні. На ці кошти волонтери придбали дві бензопили, які вже відвезли на Схід нашим хлопцям. Також школярі з Великого Кобелячка, провівши у своєму навчальному закладі благодійну акцію, зібрали 1225 гривень для військових. На ці кошти волонтери придбали шість комплектів форми для солдатів.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 березня 2015, 13:15 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Мохамед пророк / 20 березня 2015, 15:25
1.коментар
«б.ля а держава для чого тоді, якшо люди вмісто неї збирають на все гроші »

Та так званій державі, це наруку. Нехай самі на свій убой і збриають. А коли прийдеться відповідати то так звана держава скаже, то не я, не ми, то самі гої збирали гроші на свій убой, ще й кричали Слава...
1.коментар
«зібрали 1225 гривень для військових. На ці кошти волонтери придбали шість комплектів форми для солдатів"»

1225 розділити на шість буле 200 грн. Де це такі кромплекти форми є? Чи туди одні труси та носки входять?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації