Вхід | Реєстрація

179 гривень на одного паціента

179 гривень на одного паціента

Минулого четверга на раду ветеранів були запрошені головний лікар Кобеляцької ЦРЛ та начальник районного центру поштового зв'язку.

Іван Супруненко відразу зазначив, що за сорок років своєї медичної роботи такого тяжкого становища і недофінансування не пам'ятає. Та зауважив, що районна лікарня у повному обсязі продовжує надавати свої послуги:

— Бюджет на 2014-ий рік виконаний стовідсотково. 15 мільйонів 204 тисячі витрачено на заробітну плату медпрацівників, це 84,8 відсотка від загального бюджету, на харчування — 110 тисяч, на оплату енергоносіїв — 1 мільйон 502 тисячі. Медикаментів придбано на суму 477 тисяч. Вартість утримання в лікарні одного пацієнта за добу становить 179 гривень, а от прийом одного хворого в поліклінічному відділенні обходиться в 26,17 гривні. Для забезпечення населення пільговими медикаментами використано 23 тисячі гривень.

За словами Івана Івановича, у лікарні працюють 68 лікарів і 173 середніх медичних працівники:
— Зараз у районі функціонує 275 ліжок. Хоча у Світлогірському та Біликах дільничні лікарні ліквідовані, але, враховуючи побажання місцевих мешканців, нам вдалося залишити, відповідно, 20 та 25  стаціонарних ліжок. Протягом року проліковано 6970 хворих. У пологовому відділенні прийнято 215 пологів. Загалом же по району у 2014-му році народилося 430 діток.

Головний лікар району акцентував увагу присутніх, що на першому місці серед хвороб переважають захворювання серцево-судинної системи:

— 48,8 відсотка дорослого населення страждають на цю патологію. Протягом минулого року зареєстровано 42 випадки гострого інфаркту міокарда, 110 гострих порушень мозкового кровообігу, 176 пацієнтів взято на облік із діагнозом онкопатології, 24 випадки захворювання на туберкульоз, 36 хворих померли від інсульту.

Зупинився Іван Супруненко і на проблемних питаннях:

— У зв'язку з недофінансування ми не можемо оплатити навіть роботу лікарів, а тому плануємо влітку відправляти медпрацівників у відпустки за власний рахунок. Проводимо ремонтні роботи тільки завдяки спонсорській допомозі. Найближчим часом необхідно відремонтувати терапевтичне відділення. Дається взнаки й відсутність лікарів кардіолога та ендокринолога.

Підсумовуючи свій виступ, Іван Іванович наголосив, що головне його завдання — зберегти під час майбутніх реформ лікарню і відстояти її повноцінне функціонування.

Далі Любов Голтвянська розповіла ветеранам про переваги співпраці з «Укрпоштою»:

— Працівники районного поштового відділення здійснюють доставку пенсій та грошової допомоги населенню безпосередньо до місця проживання клієнта. «Укрпошта» стабільно проводить виплату пенсій у всіх населених пунктах держави. Також листоноші можуть прийняти комунальні платежі, оформити передплату на газети й журнали. Якщо ви хочете отримувати пенсію вдома, то вам необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду за місцем проживання і вказати, що бажаєте отримувати пенсію з доставкою додому.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2015, 10:05 | Кобеляки | Суспільство
1. Свідєтєль / 22 березня 2015, 09:36
А ви в курсі, шо вчора на Солонцях п’яний мєнт на Мітсубісі провіряв на прочність стовпи. Це й Філон приїжав на фотік клацав. Інтєрєсно, возьме бабок від хранітілів закона чи напише про це в газеткі своїй?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації