Вхід | Реєстрація

Дитяча бібліотека вітає нових друзів

Дитяча бібліотека  вітає нових друзів

«Ти не один - бібліотека поруч» переконливо довели бібліотекарі міської дитячої бібліотеки юним мешканцям Лубен, які зі своїми батьками змушені були залишити рідні домівки в зоні збройного конфлікту на Сході України і перебратися на Полтавщину.

В день , коли в усіх школах міста  пролунало чарівне слово  «канікули»  і  у  класах стало  тихо , в дитячій бібліотеці  було гамірно та весело. На  шестикласників та семикласників  , які вперше завітали до книгозбірні , очікувала весела  подорож з  незвичайними  пригодами. Мандрівники книжковим містом згуртувалися  під час  вправи  з  психологом  Юлією Подою  та вирушили  на зустріч новим знайомствам та враженням.   Спочатку  відвідали Абонементський проспект  з його новинками-цікавинками ,де  їх зустріла бібліотекарка  Тамара  Степаненко.  На Читальному майдані «поласували» свіженькими журналами  у «Прес-ресторані». На зупинці «Комп’ютерна» хлопці та дівчата отримали секретний е-мейл та швиденько  розгадали усі таємниці книжкової полиці. Діти  відпочили у барі для розумників та відвідали театр ляльок. Головний режисер  театру Вікторія Колода   запитала: «Як ви думаєте, чи легко вправлятися з ляльками? Спробуйте.  Хто хоче бути ведмедем? Хто зайчиком? Хто лисичкою?». Юні артисти та глядачі  повеселилися від душі.

А  у мистецькому  салоні «Чарівна скринька» на мандрівників чекала  нова пригода , кожен міг проявити фантазію та виліпити з солоного тіста  квітку, яку потім вплели у вінок дружби. Непроста та цікава  виявилася ця справа! Та  завдяки спільним зусиллям в бібліотеці з’явилися незвичайна та символічна річ.

Завідувачка бібліотекою  Людмила Шовкопляс  звернулася до  юних  гостей: « Сьогодні ви вперше відчинили двері нашої бібліотеки  .Сподіваюсь вам тут сподобалось. На вас чекає ще  багато відкриттів  - конкурси  та змагання , ігри та вікторини, приходьте до нас  з батьками  та друзями. І вам ніколи не буде сумно та самотньо».

Проведення заходу   стало продовженням  реалізації на Лубенщині  проекту  «Створення кризового центру і реалізація програми відновлення життя, адаптації та інтеграції дітей - тимчасово переміщених із зони конфлікту на сході України до умов приймаючих громад в Полтавській області», який підтримувався Канадським Фондом Місцевих Ініціатив.


Автор: Людмила Шовкопляс – завідуюча міською бібліотекою для дітей


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2015, 14:50 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації