17 березня на базі ДП «Полтавастандартметрологія» відбулося засідання обласної дегустаційної комісії. Його метою було поставлення на виробництво нових видів продукції. А це 11 розробок 5-ти підприємств області.
Зокрема, цього разу, 4 види нової продукції представило ТОВ «Кременчуцький хлібозавод»: хліб «Буденний», виготовлений за простою рецептурою, для щоденного споживання різними, в тому числі й соціально незахищеними верствами населення; батон «Хутірський», орієнтований на любителів солоного хліба; капустяник ситний (рулет з капустяною начинкою); та печиво «Мальва» (здобні вироби у вигляді квітів).
ПП «Полтавський хлібозавод «Південний» представило печиво «Палички пікантні» з сумішшю перців та печиво здобне «Новинка з соняшниковим насінням», промовиста назва якого говорить сама за себе.
ПАТ «Полтавакондитер» розробило нове печиво «Коровкіна забавка» зі смаком та ароматом пряженого молока. ТОВ «Гранд-молпродукт» (смт. Чутове). представило відразу три види згущеного молока (10% жиру, 2% жиру та знежирене).
Вперше винесла на суд компетентних дегустаторів свою продукцію полтавська приватна пекарня «Креновий лист». Її назва символізує Канаду - батьківщину власника міні-пекарні Девіда Райта. Пекар із-за океану вже 4 роки проживає в Україні й вирішив, що кондитерські вироби, які він виготовляв у рідній країні, сподобаються і полтавським споживачам, а також користуватимуться популярністю у кав’ярнях, які не займаються власною випічкою. Пекарня представила кекс «Бананове тістечко», в тісто якого додають свіжі банани. В Канаді цей кекс подають з кленовим сиропом, але й без цього екзотичного інгредієнта він доволі смачний та поживний. В майбутньому «Кленовий лист» планує налагодити випуск оригінального печива за канадською рецептурою діаметром 10 сантиметрів.
До складу обласної дегустаційної комісії увійшли представники державного підприємства «Полтавастандартметрологія», державної санітарно-епідеміологічної служби та обласної асоціації «Полтавахліб». Очолила роботу комісії генеральний директор ДП «Полтавастандартметрологія» Алла Миронова.
Виробникам деяких з представлених «новинок» доведеться доопрацювати технічну документацію та внести зміни до інформації на споживчому маркуванні, аби вона повністю відповідала вимогам нормативних документів. Проте, комісія одностайно дійшла згоди, що кожен з представлених видів продукції, гідний того, аби отримати дозвіл на поставлення на виробництво. Тож вже найближчим часом полтавці та жителі області зможуть поласувати смачними «новинками» та оцінити майстерність місцевих виробників.