Вхід | Реєстрація

Їх залишилося чотири

Їх залишилося чотири

У гонитві за цьогорічним кубком району з міні-футболу тепер беруть участь три команди вищої ліги: «Ветеран», «Темп» та «Маяк» і лише один представник першої ліги: «Гетьман» із Галущиної Греблі.
Найпростішим видався чвертьфінальний поєдинок для малокобелячківського «Маяка». Адже їх суперник, новосанжарський «Аякс», вийшов на гру без ряду основних гравців команди: Мирослава Коляди, Руслана Протаса та Віталія Каблукова. І так велика різниця у класі команд збільшилася в рази, що й зафіксував остаточний рахунок гри: 20:2! Форвард «Маяка» Максим Марусич забив у грі з півтора десятки голів, напевно, чи не найлегших за його кар’єру. Нещодавно перспективний футболіст підписав професійний контракт із комсомольською командою «Гірняк-спорт», яка виступає у першій лізі чемпіонату України. Тепер перед матчами свого клубу Максим тренується на районних командах. Нагадаємо, що саме цей нападник цього року без варіантів став кращим бомбардиром вищої ліги. А тепер і в кубкові зробив серйозну заявку на «золоту бутсу».

Цьогорічний чемпіон, новосанжарський «Ветеран», у 1/4 фіналу зустрічався із «Чкаловцем» з Великого Кобелячка. У першому таймі нагоди були в обох команд, проте воротарі до перерви зуміли втримати свої рамки на замкові. Але тільки-но почався другий тайм, як В’ячеслав Устенко захопив зненацька голкіпера суперників. Він пробив із розвороту, воротар пізно зреагував на удар, і м’яч влетів у сітку воріт: 1:0.

«Чкаловець» спробував додати тему, але багато шансів біля чужих воріт не створив. «Ветеран» впевнено тримав хід поєдинку у своїх руках (чи ногах) і невдовзі забив другий м’яч. Артур Корнійчук пробив з-за меж штрафного майданчика, втрутився рикошет — і м’яч влетів у нижній кут воріт: 2:0.

Решта поєдинку минула у нецікавому перекачуванні м’яча «ветеранами» із нечисленними шансами для забиття третього м’яча. Трохи веселіше стало лише на останніх хвилинах, коли Вадим Хорошевський із «Чкаловця» таки відіграв один м’яч: 2:1. На більше у футболістів з Великого Кобелячка просто не вистачило часу. І чемпіони пройшли до півфіналу.

Досить рівними перед поєдинком видавалися шанси драбинівської «Чистої криниці» та сухомаячківського «Темпу». Почали команди одразу з гри на зустрічних курсах. І краще атакувати на початку поєдинку виходило у драбинян. Їх лідер Віталій Баранович пройшов на фланзі двох захисників і потужно пробив у дальню дев’ятку воріт суперника: 1:0.

Утім, лідирувала «Чиста криниця» недовго. Футболісти «Темпу» заробили штрафний, а Андрій Томілін реалізував його ударом повз стінку: 1:1.

Драбинівські футболісти після швидкої контратаки і удару Миколи Удовенка у порожні ворота знову вийшли вперед: 2:1. Але «Темп» не забарився з відповіддю. Валерій Карюк віддав передачу, а Томілін реалізував епізод у два дотики: прийняв, пробив і забив. 2:2 — і команди йдуть на перерву.

У другому таймі вийти вперед можуть то одні, то другі. Більше щастить «Темпу». Олександр Серебрич, який загалом не надто вдало проводить гру, наважується на складний удар і таки виводить команду вперед: 3:2. Після пропущеного гола «Чиста криниця» відверто пливе. «Темп» забиває четвертий, п’ятий і шостий гол. Особливо партнери радіють, коли відзначається м’ячем Ігор Романець, який нечасто виходить цього сезону на поле, але встиг і в чемпіонаті пару м’ячів забити, і в кубкові без гола з поля не пішов. 6:2 — «Темп» завершує матч розгромом.

Про те, що у півфіналі гарантовано буде бодай одна команда з першої ліги, стало зрозуміло одразу після жеребкування чвертьфінальних пар. Адже у останньому матчі між собою зустрічалися два представники нижчого дивізіону: «Маяк-2» з Малого Кобелячка та «Гетьман» із Галущиної Греблі. Ці дві команди поєднує ще й те, що за них у різний час виступав нинішній форвард «Маяка-2» Олександр Лаврик. Щоправда, у команді з Галущиної Греблі він себе проявити не встиг з огляду на юний вік та високу конкуренцію, а от у «Маяку-2» став справжнім лідером і кращим бомбардиром команди.

Символічно, що саме Олександр Лаврик відкрив рахунок у матчі. Він пробив штрафний метрів з десяти. М’яч підступно пірнув у верхній кут воріт: 1:0. Утім, «Гетьман» ще до перерви проявив свій бійцівський характер. Лідер команди Володимир Коба спочатку дальнім ударом перевірив на міцність стійку, а потім перед порожніми воротами виклав м’яч Сергію Рибці. Той з метра не схибив: 1:1. А перед самісіньким свистком на перерву Роману Тодавчичу вдався прохід лівим флангом і точний удар у дальній кут. Так «Гетьман», програючи, пішов на перерву лідером: 2:1.

У другому таймі гравці «Гетьмана» закріпили перевагу. Тодавчич підібрав м’яч перед чужою штрафною і потужним ударом просто прошив і захисника, і голкіпера: 3:1. «Маяк-2» пішов уперед без оглядки на власні ворота. Проте команді надзвичайно не щастило. Олександр Лаврик не влучив у порожні ворота з відстані у півметра. Неточними були удари Олега Варича та Владислава Підопригори. Рахунок у матчі так і не змінився. І «Гетьман» став єдиною командою першої ліги серед представників «вишки».


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації