Вхід | Реєстрація

«У п’ятницю скликаємо позачергову сесію»

«У п’ятницю скликаємо позачергову сесію»

У понеділок відбулося друге засідання ініціативної групи, яка працює над збереженням Кобеляцького району.

На зустрічі були присутні голова, заступник та працівники районної ради, шість голів сільських рад, голови фракції «Рідний край» Анатолій Таранушич та Асоціації фермерів району Володимир Білоусько.

Ганна Кондратьєва, заступник голови райради, розповіла, що в минулий четвер пройшло засідання Асоціації районних і обласних рад, на якому обговорювали Закон про добровільне об'єднання громад:

— Присутні розглядали польський і французький варіанти в контексті реформування нашої країни. Говорили, що в Полтавській області повинно бути мінімум вісім районів. Є інформація, що губернатор планує залишити Кобеляцький або Новосанжарський район. Те, що ми провели засідання сільських і селищних голів — це правильно. Про себе треба заявляти. Голови різних районних рад області висловлювали думку, що укрупнюватись потрібно, але після обговорення цього процесу на місцях.

Ганна Кондратьєва зупинилася на питанні підйомних коштів, які під час реформування держава обіцяє направити в громади:

— На засіданні були озвучені цифри. У наш район надійде десь шість мільйонів гривень. Це — на всі чотири громади, які планують створити. У районі капітального ремонту потребують 65 відсотків дорожнього покриття. Питається, на що нам вистачить цих коштів? У Кобеляцькому районі є МРЕО, міжрайонна санепідемстанція. Нам потрібно боротися за його збереження. Я про це прямо заявила на засіданні в четвер. І не отримала жодних відмов.

Анатолій Кучеренко зауважив, що Закон про добровільне об'єднання територіальних громад зроблений на швидку і юридично неправильно:

— Для об'єднання територіальних громад потрібно, щоб вони були. Громада це ж не сільська рада. Вона повинна бути зареєстрована як юридична особа.

На що Микола Скрильник, бутенківський сільський голова, відмітив, мовляв, у Законі про самоврядування в Україні написано, що представники територіальних громад — це сільські ради.

— Там і про старосту написано. А де вони в нас є? — відповів Анатолій Іванович. — Повинен бути статут, реєстрація. У майбутніх варіантах змін до Конституції не згадується термін “територіальні громади”, а лише — громадяни.

Порозмірковувавши над майбутнім району, ініціативна група вирішила скликати в п’ятницю о 10‑ій годині ранку позачергову сесію районної ради, де спільно з районними обранцями розробити майбутній план дій та надіслати рішення до вищестоящих органів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2015, 16:31 | Кобеляки | Політика


1. Мохаммед / 3 квітня 2015, 10:38
13.микола
«Прихильникам реформ хочу сказати , що це чергова афера , щоб відволікти увагу від проблем»

Ти правий на всі сто. Але попробуй це пояснити хоча б місцевим депутатам. Вони бачать лише якусь сумнівну замануху у вигляді обіцяних 6 млн. яких, доки вони будуть радитися, не вистачить їм навіть на підштанники. Те, що так звана еліта вже порвала на клаптики країну і продовжує її далі дробити і знищувати - цього вони не бачать. Про якісь реформи можна було б розмовляти лише у стабільній країні, а не у тій яку розвалюють.
2. Миру Мир / 3 квітня 2015, 21:18
реформу в Кобеляцькому районі треба проводити так Треба вигнати Тамілу Шевченко та призначити главою адміністрації Миколу Андрієнка голову КСП Радянське Вигнати з райради М ірошніченка і Аньку К абак Вигнати прокурора Кохна Вигнати гол лікаря Супруненка і його дружин з лікарні Організувати обєднання громад по всіх сільких радах які є в наявності одна сільська рада одна громада Вигнати з райради Кучеренка Розпустити райраду обрати нових депутатів Всі реформи обговорювати тільки після закінчення війни Зобовязати Ісипа та депутатів міської ради заключити договір про дружбу взаємодопомогу і співпрацю з громадою міста Тель Авів Зобовязати громадян Мудрака Тернового Шевченко Мірошніченка Кабак повернути в казну гроші зарплату і премії Вимагати у влади заміни всіх суддів кобелякого рай суду Не впускати на територію Кобеляк громадян Реку Головка
3. Читаач / 3 квітня 2015, 21:29
15.Миру Мир
«реформу в Кобеляцькому районі треба проводити так»

Андркйко - не мели дурниць. Від твоїх "порад" користі, як з козла молока. Згоден, що майже всі названі вище далеко не найкращі, але не дай Боже допустити до руля такого, як ти.
4. Миру Мир / 3 квітня 2015, 21:42
ну бачиш ти ж зі мною згоден що вони не найкращі керівники а при владі повинні бути ідеальні люди Я як був депутатом то я зрозумів що я не зможу керувати ні містом ні районом В мене не вистачить совісті так знущатись над такою великою кількістю людей і брехати такій великій кількості людей і спокійно після цього спати А хто ти Може поможеш грошима Треба купляти котел на дровах за 13тисяч гривень а в мене є тільки 40гривень
5. Мохаммед / 3 квітня 2015, 22:28
15.Миру Мир
«призначити главою адміністрації Миколу Андрієнка голову КСП Радянське Вигнати з райради М ірошніченка і Аньку К абак»

Ти ж колись писав вже про Андрієнка, а хтось відповів що він не згодиться. І з люстрацією будуть проблеми, бо він же був у регіонах. Аньку Кабак ніхто не вижене, бо у неї містико-кабалістичне імя і прізвище. Прочитай Анна Кабак хоч по словяньски хоч по єврейськи, як з гуся вода, одне й те саме виходить. Анна Кабак - Кабак Анна. З таки прізвищм і імям можна далеко піти, такі охороняються по закону Мойсея.
15.Миру Мир
«Зобовязати Ісипа та депутатів міської ради заключити договір про дружбу взаємодопомогу і співпрацю з громадою міста Тель Авів »

Корисна справа б була. Але він щось не розшифровується. Більше чомусь по техасах і бруселях шастає.
А щодо Реки, так його ж кобелячани обрали, куди тепер подінешся.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації