Вхід | Реєстрація

Солдатам допомогли, а «еменесникам» відмовили

Солдатам допомогли, а «еменесникам» відмовили

У четвер 26-го березня відбулось чергове засідання виконкому Кобеляцької міської ради.

Члени виконкому вже звично для себе розглянули близько тридцяти так званих планових питань. До них додались ще майже сто заяв і звернень. Щоправда, деякі з них члени виконкому просто прийняли до відома. Мова йде про листи з РДА та районної ради, котрі ці установи звично для себе тиражують із року в рік, розсилаючи в органи місцевого самоврядування.

Перед присутніми з доповіддю про виконану за рік роботу виступив голова міської ветеранської організації Олександр Живулько. Олександр Данилович повідомив, що до складу міської ветеранської організації входять 17 первинних осередків. Усього на обліку в місті Кобеляки перебувають 5372 ветерани. 22 з них — учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни, 225 — учасники війни, 1230 — діти війни. Поки що ніхто з переселенців із Донецької, Луганської областей та Криму не став на облік у ветеранській організації. Ветерани постійно проводять зустрічі з керівниками району, міста та різних служб, на яких обговорюють актуальні питання сьогодення, котрі хвилюють людей. Олександр Живулько уточнив:

— Зараз починаються весняні городні роботи, тому ми традиційно робимо перерву в таких зустрічах.

Зі слів Живулька, нині ветеранів хвилює питання відзначення Дня Перемоги. Він висловив сподівання, що це свято все ж відзначатимуть на традиційному рівні.

Також члени виконкому виділили 35 тисяч гривень для жителів міста, які перебувають в зоні АТО або лише мобілізовані до Збройних Сил України. Усі отримані заяви були задоволені. При цьому пораненим бійцям виділили по 2 тисячі гривень, іншим — по тисячі.

А ось прохання райвідділу МНС про виділення матеріальної допомоги було відхилене. На прийняття такого рішення вплинула інформація про корупційний скандал, пов'язаний із цим відомством. Згідно з нею, із держбюджету постійно виділялись гроші на придбання паливно-мастильних матеріалів. Але до «низів», тобто, до райвідділів, кошти не доходили. А керівники районних підрозділів регулярно розписувались у відомостях про отримання бензину й мастил. І після цього звертались за допомогою до органів місцевого самоврядування та приватних структур. От члени міськвиконкому й вирішили почекати, доки «еменесники» не наведуть порядок у своєму відомстві. Хоча раніше міська влада регулярно надавала допомогу місцевому райвідділу МНС.

Крім того, виконком надав право Сергію Арісову, інспектору з благоустрою «Міської сервісної служби», складати протоколи про адміністративні порушення. Арісов, як відомо, нещодавно став працівником міського комунального підприємства. Зараз чиновник займається вивченням стану благоустрою кобеляцьких вулиць. Найбільшою проблемою, зі слів посадовця, є незадовільна ситуація на майданчиках, де розміщені контейнери для збору відходів. Жителі міста везуть і несуть туди величезну кількість використаних будматеріалів та гілок.

— Це є проблемою виключно Кобеляк, — констатував Арісов. — Ні в Нових Санжарах, ні в Царичанці, ні в інших населених пунктах такого немає. Скрізь громадяни або самостійно вивозять гілки і будматеріали, або наймають комунальників. А в Кобеляках — комунізм.

Посадовець наголосив, що нині мова не йде про накладення штрафів на порушників правил благоустрою. Поки що інспектор обмежується роз’яснювальною роботою. До речі, він відзначив двох працівників комунального господарства, котрі підтримують ледве не зразковий порядок на закріплених за ними майданчиках для контейнерів. Це — Ауріка Варич та Олександр Іванко. Міський голова Олександр Ісип, у свою чергу, розпорядився, щоб цих працівників преміювали.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2015, 10:04 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації