Вхід | Реєстрація

«The Вйо» заспіває про «Залізний дух»

«The Вйо» заспіває про «Залізний дух»

Учасники відомого рок-гурту Мирослав Кувалдін та Сергій Підкаура вирішили виступити в Кобеляках із благодійним концертом.

Про це розповів Мирослав, котрий днями приїжджав у рідний для себе райцентр. За його словами, ідея виступити в Кобеляках із повноцінним сольним концертом виникла вже давно. Але, як це часто буває, на втілення її в реальне життя постійно не вистачало часу. Але у 2015-му році Кувалдін і Підкаура таки дадуть концерт у Кобеляках. Уже й дату його проведення визначили.

— Думаю, що ми із Сергієм вже остаточно «визріли» і зорі склалися так, як потрібно, — розповів Кувалдін. — А якщо серйозно, то є кілька причин, які призвели до прийняття нами остаточного рішення. По-перше, у цьому році «The Вйо» відзначає 25 років із дня створення гурту. По-друге, постійно гастролюючи і співаючи по клубах, ми зрозуміли, що вже хочеться виступити на повноцінній сцені перед більшою аудиторією. А де це краще можна зробити, як не в рідних для нас Кобеляках. До речі, ми вже й самі не пригадаємо, коли співали зі сцени районного Будинку культури.

За словами Мирослава Кувалдіна, є ще один важливий момент, який спонукав музикантів до проведення концерту в Кобеляках. Справа в тому, що він є учасником волонтерського руху з надання допомоги українській армії. Мирослав розповів, що він разом із друзями опікуються бійцями 24‑ї механізованої бригади. Кувалдін підкреслив:

— Щоб там не говорили, мовляв, стан забезпечення української армії покращився, та поїздки в АТО засвідчують: проблеми є і їх багато. Тому необхідність у волонтерах не зникає. Знаю, що у Кобеляках цим займаються Світлана Сергійко й Юлія Гамаль. Я з ними вже поспілкувався. І ми вирішили, що перед концертом у фойє Будинку культури буде проведений благодійний ярмарок-аукціон, до якого зможуть долучится усі бажаючі. Кошти, отримані від продажу, будуть направлені волонтерам. Адже ми із Сергієм, як кобелячани, просто зобов’язані допомогти і своїм землякам, які воюють на Донбасі.

Згідно із планами музикантів та досягнутою між зацікавленими особами домовленістю, концерт має відбутися 19-го квітня. Ярмарок працюватиме з 17:00. Вартість квитків — 50 гривень. Для учнів та студентів вони коштуватимуть 25-ть, а бійці АТО запрошуються безкоштовно. У зв’язку із заявленою датою Мирослав додав свій коментар:

— Я знаю, що 19-те квітня — це так званий поминальний день. Та сподіваюся на розуміння ситуації з боку віруючих людей. Думаю, що вони не будуть дуже обурюватись, адже ми передусім плануємо провести благодійну акцію.

Музиканти виконуватимуть як давно відомі пісні, так і кілька нових. Серед них — «Залізний дух». Цю пісню Мирослав написав після однієї з поїздок у АТО. Музикант розповів:

— Там ми не лише співали, а й спілкувалися із хлопцями, Зокрема й слухали, що вони самі співають. Звучать, у основному, пісні Віктора Цоя та «Агати Крісті». Відчувається дефіцит сучасних українських пісень. Популярною є композиція «Лента за лентою». Та її в більшості знають і співають вихідці із Західної України. От я й вирішив написати свою пісню. Назвав її «Залізний дух». Пісня не зовсім у стилі «The Вйо». Водночас вона не трагічна, а досить оптимістична і надихаюча. Дехто з бійців вже «скачав» її на мобільні телефони. І я точно знаю, що вона звучить на фронті. А тепер її знатимуть і кобелячани.

Як завжди до організації благодійного концерту долучилися інші спонсори. Так допомогу в залученні якісного звуковідтворюючого обладнання надає керівник громадської організації «Свідома Ініціативна Кобеляччина» Юрій Срібний.

P. S. Телефон волонтера Юлії Гамаль: (099)011-60-51


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2015, 10:02 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації