Вхід | Реєстрація

Різанина в Біликах та обмін грошей

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Юрій Стиценко розповів про події кримінального характеру, які сталися в Кобеляцькому районі минулого тижня.

Уже на вихідні по місту й району поповзли чутки про різанину в Біликах. Говорили, що там господар одного з будинків упіймав злодія і, вирішивши провчити його, ударив ножем. Юрій Стиценко повідомив, що ситуація була дещо іншою. За його словами, 4-го квітня до райвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення від жительки селища. Жінка розповіла, що до неї прийшов інший мешканець Біликів і в дворі садиби вдарив ножем її співмешканця. Інцидент стався, як говорять міліціонери, на ґрунті неприязних стосунків. Ні про яке покарання за крадіжку мова не йшла. Пораненого чоловіка привезли до лікарні. Але рана виявилась не надто тяжкою. Постраждалий навіть відмовився від госпіталізації. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками статті 122 Кримінального Кодексу України.

А ось на інших злочинах, які сталися в районі, Юрій Стиценко особливо акцентував увагу. Справа в тому, що знову активізувалися різного роду шахраї. Так до людей телефонують і представляються співробітниками ПриватБанку. У процесі розмови шахраї просять назвати цифри номеру картки, випитують інші дані про особу. А дізнавшись, миттєво знімають гроші. Стиценко наголосив:

— Люди добрі, шановні земляки! Про такі види шахрайських дій ми вже повідомляли неодноразово. У тому числі і через засоби масової інформації. Але довірливі земляки знову і знову стають жертвами шахраїв. Закликаю і прошу одночасно: нікому і ні під яким приводом, особливо в телефонній розмові, не повідомляйте дані про себе і про свою банківську картку. Не слухайте ніяких розповідей про перевірки в банку, про якісь уточнення. Не говоріть про це із незнайомими людьми і все. Звертаюся до молоді і людей середнього віку, розкажіть ці факти своїм батькам, мамам, дідусям і бабусям. Адже саме вони найчастіше стають жертвами шахраїв. Роблячи покупки через Інтернет, не бажано попередньо оплачувати товар, краще заплатіть вже у відділенні «Нової Пошти» чи іншої служби доставки. Так, ви переплатите зайвих 30–40 гривень, але будете спати спокійно.

А днями до міліції надійшло повідомлення про ще один вид шахрайства. Зловмисники прийшли до жительки одного із сіл району і розповіли їй «казочку» про обмін грошей. Ну й, звичайно, взяли у неї 35 тисяч гривень для «обміну». Стиценко закликав:

— Земляки, не будьте довірливими. Ніякого обміну грошей в Україні не проводиться. Якщо колись це й відбуватиметься, то не «на дому», а в банківських установах.

Міліціонер вчергове попрохав людей у разі появи в домі незнайомих осіб, котрі ведуть мову про гроші, негайно дзвонити за номером 102 або хоча б повідомляти своїх родичів.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2015, 16:13 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації