Вхід | Реєстрація

«Якщо буде потрібно… ми ще візьмемо до рук зброю!»

3‑го квітня в кінотеатрі «Нові Санжари» відбулася зустріч-концерт новосанжарців із демобілізованими воїнами та учасниками АТО.

О 11:00 починається концерт позивними «Санжари, мої Ви Санжари», а потім лунає пісня «Дай, Боже, сили нашим солдатам». Далі веде концерт Володимир Варич:

– Дорогі гості, захисники і герої нашої країни! Ми дякуємо вам за те, що, забуваючи про страх, біль, про небезпеку, ви, незалежно від віку і роду занять, встали на боротьбу з ворогом!

Наступною звучить пісня тріо «Чарівниці», які співають про нелегкий, але гідний обов’язок бути солдатом.

Щиро та тужливо звучить на сцені вірш Лідії Материнської. Її чоловік теж пішов захищати рідну Батьківщину.
Ведучий концерту повідомив присутнім, що за чотири хвилі мобілізації райвійськкоматом було призвано 354 чоловіки, які беруть участь в АТО. У добровольці записалося 77 новосанжарців.

— Добре, що в Україні виросла свідома молодь, і є достатньо досвідчених військових, тому віримо, що ми дамо гідну відсіч агресорові!

Після авторського вірша Людмили Давиденко «Війна, скажи» почали називати імена демобілізованих воїнів, наших земляків: Безверхий Володимир, Бирюк Денис, Бобонець Роман, Луговий Володимир, Бульбаха Сергій… І паралельно на екрані демонструвалися фотографії, де ті були зі зброєю в руках, на танках і т. д. Новосанжарці стоячи вдячно аплодували героям-захисникам.

На сцену піднявся демобілізований Владислав Федорченко, який сказав:

— Ми в пришвидшеному темпі вивчили географію Донецька: Щастя, Горлівка… Ми повернулися додому і вливаємося у мирне життя. Але якщо буде потрібно, то ми ще візьмемо до рук зброю, щоб було мирне небо!

На святі була присутня волонтер Юлія Солодка, якій подарували квіти та вдячні оплески.

Заступник районного комісара майор Анатолій Громенко вручив грамоту та квіти голові РДА Сергію Бульбасі.

Виступив і сам голова райдержадміністрації, дуже хвилювався і спочатку не міг говорити:

— Сидячи в залі, я підбирав слова, але зараз вони десь поділися… Хлопці, велика вам вдячність, що проявили сміливість, що не сховалися та, ризикуючи власним життям, прикривали спини товаришів, захищали майбутнє наших дітей, дали можливість спокійно зустрічати ранок. Я щиро вдячний вам.
Інна Коба, голова виконавчого комітету селищної ради, також висловила вдячність воїнам і прочитала вірш, у якому підкреслювалася цінність життя: «Головне — залишайся живим!»

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих новосанжарських воїнів: Віктора Ходака, Олександра Мокляка, Максима Збицького, Ігоря Ярмоша.

Символічно звучить пісня «Білі янголи». Лунає ще кілька кілька музичних композицій. Концерт закінчується вдячними оплесками новосанжарців та фінальною піснею «Україна — це ти».


Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації