Вхід | Реєстрація

За 119-ма учасниками АТО зберігають робочі місця

2 квітня в Управлінні праці на соціального захисту населення відбулася нарада з питань порядку виплат компенсацій установам, організаціям, які зберігають за учасником АТО робоче місце та середній заробіток.
На зібрання були запрошені керівники і головні бухгалтери установ, які мають працівників, призваних на службу в АТО. У нараді брала участь представник районного військкомату Марина Кожанова.

Заступник начальника управління праці Микола Плахотник розповів присутнім про порядок виплат компенсацій згідно Постанови Кабінету міністрів України від 4 березня 2015 року № 105, відповідно до частини третьої статті 119 Кодексу законів про працю України. Установу зобов’язали до 15 квітня зробити помісячний звіт за січень, лютий, березень, а надалі подавати звіти щомісячно. Держава, в свою чергу, має відшкодувати витрати підприємствам. Після відповідного інформування відбулося невелике обговорення, де, приміром, виникло таке важливе питання:

— А якщо учасник АТО йде по новосанжарському та по кобеляцькому списку, то як подавати звіт?
На що була оперативна відповідь:

— Потрібно подавати обидва звіти, завірені військовим комісаром як одного, так і іншого району.

Потрібно зауважити, що на сьогоднішній день, за 119‑ма новосанжарцями, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, збережені робочі місця та зарплати середнього розміру.
 


Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2015, 10:36 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації