Вхід | Реєстрація

Компобут скоротив використання газу на 26,5 %

Опалювальний сезон-2014-15 завершився і вже можна порахувати, скільки кобелячанам вдалося зекономити природного газу протягом зимового періоду.

Починаючи з серпня 2014-го року, у засобах масової інформації постійно друкувалися і транслювалися матеріали, пов’язані з використанням газу в побутових умовах та способами його зменшення. Говорилося про дров’яні котли, про заміну вікон, опалення, про зовнішнє та внутрішнє утеплення будинку. Неодноразово наголошувалось, що газ буде дорожчати, а тому слід якнайшвидше потурбуватися про збереження тепла в оселях. Частина українців прислухались до цих порад, інші й досі сподіваються на субсидію і турботу держави.
Досить активно займалися економією природного газу бюджетні установи й організації району. Прикладом цього стало навчання в школах, яке проводилось відповідно до температурного режиму на вулиці.

Вважаємо, настав час підрахувати, наскільки жителям Кобеляцького району вдалося зменшити використання цієї цінної корисної копалини.

Щоб отримати інформацію про кількість використаного газу в районі протягом останнього опалювального періоду, кореспонденти «ЕХО» направились на підприємство «Кобеляцький район газопостачання». Для порівняння ми взяли минулий, 2013-14-ий, та 2014-15-ий опалювальні сезони.

Відразу можна сказати, що всі, без винятки, підприємства, установи, організації і власники приватних будинків відчутно менше спалили газу за останню зиму.

Промислові підприємства скоротили використання корисної копалини приблизно на 9,14 відсотка. За ними йдуть власники приватних будинків — 12,2. І, судячи з квітневого подорожчання газу, кількість приватників, які перейдуть на дров’яне чи інше опалення або почнуть тотально економити, значно збільшиться. Майже на 15 відсотків скоротили витрату газу і бюджетні установи й організації. А от рекордсменом у економії природного газу стали працівники компобуту, сюди ж відносяться і власники малого бізнесу. Їм вдалося зекономити в цьому опалювальному сезоні 26,5 відсотка. Це й не дивно, так як більшість кобеляцьких підприємців обігрівають приміщення за рахунок дров’яних котлів. А з цьогорічним подорожчанням навіть ті, хто грівся газом, відмовляться від цього дорогого задоволення і шукатимуть альтернативу.

А власникам приватних будинків необхідно прикласти максимальних зусиль, щоб утеплити свої оселі протягом весняно-літнього періоду. Оскільки взимку може виявитись, що призначеної вам субсидії для обігріву помешкання не вистачить.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 травня 2015, 11:30 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації