Вхід | Реєстрація

На кобеляцькій сцені виступили танцюристи з трьох областей

На кобеляцькій сцені виступили танцюристи з трьох областей

Минулої суботи в Кобеляцькому районному будинку культури відбувся Всеукраїнський хореографічний фестиваль «Козачок». У ньому взяли участь танцювальні колективи з Полтавщини, Дніпропетровщини й Харківщини.

Ведучі фестивалю Дмитро Бобрищев і Альона Ткаченко привітали гостей та представили учасників заходу. Цього року свої хореографічні здібності демонстрували дванадцять колективів із трьох областей. Кобеляцький район на фестивалі представили: студія сучасного танцю «Грація» аграрного ліцею, керівник Інна Пелих, танцювальний колектив «Велес» РБДЮТ, керівник Ярослава Тереніна, танцювальні колективи «Непоседы» і «Гномики» із Радянського, керівник Ірина Берестюк, хореографічний колектив спортивно-бального танцю «Ювента» (Білики), керівник Валерія Сухар, хореографічний колектив «Мальви» Білицької ДМШ, керівник Людмила Безручко, дитячий танцювальний колектив «Барвінок», керівник Олена Пушкіна, хореографічний колектив «Веселий чобіток» школи-інтернату, керівник Ірина Дядюра. Із гостей на свято прибули: козельщинська студія танцю «Ангаш», керівник Андрій Гнідаш, харківський зразковий ансамбль народного танцю «Зміна», керівник Анна Гуцало, комсомольський народний ансамбль естрадного танцю «Глорія», керівник Ольга Атаманчук, дніпропетровський зразковий хореографічний ансамбль «Асорті», керівник Олена Сашенкова.

Танцюристів і глядачів також привітав Микола Бондаренко, отаман Кобеляцького козачого полку імені Пилипа Орлика. Бондаренко подякував колективам за те, що вони прибули на цей захід:

— Дуже приємно бачити на сцені таку кількість молодих енергійних і талановитих юнаків та дівчат. Упевнений, ми отримаємо від сьогоднішнього свята лише позитивні емоції.

Крім того, Микола Бондаренко нагадав, що фестиваль «Козачок» започаткований козацьким полком імені Пилипа Орлика і проходить за постійної підтримки Дніпропетровської регіональної академії козацтва.

Оцінювали танцювальні номери Тетяна Сторожук, заступник директора Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру імені Шевченка, Микола Бондаренко, Володимир Годущан, представник хореографічного фестивалю «Коблевський бриз», Тетяна Гуєвська, директор Кобеляцького РЦКД.

Колективи змагались у номінаціях: народний, сучасний, естрадний і бальний танець.

За рішенням журі, кращими «естрадниками» стали гості з Комсомольська «Глорія» та з Дніпропетровська «Асорті», у бальному танці перемогли білицькі «Мальви». У «народному» перше місце завоювала харівська «Зміна», а друге — козельщинський «Ангаш». «Сучасна» хореографія виявилась найкращою у білицької «Ювенти» та «Грації» з аграрного ліцею, дипломи третього ступеню в цій номінації отримали «Барвінок», «Велес» і «Веселий чобіток».

Фото концерту дивіться у нашій фотогалереї


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Чудо Юдо / 4 травня 2015, 15:59
Танцюристи круті. Якось і не думав, що на такому рівні можуть бути у Кобеляках.
Тільки, як завжди, наш Будинок культури у рекламі далі свого вікна не зайшов. У крайньому випадку я більше ніде анонсів не побачив.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації