Вхід | Реєстрація

«СІК» посадить гай і парк

«СІК» посадить гай і парк

Протягом останніх двох місяців «Свідома Ініціативна Кобеляччина» активно займається благоустроєм берегів річок та урочищ.

Голова громадської організації Юрій Срібний розповідає, що суботники почали проводити ще з настанням першого тепла:

— Чотири рази трудилися на Бабенковій ямі, двічі — на Слиньковій криниці. Ліквідували звалище на оглядовому майданчику, що поряд із поворотом на Кірове. У суботу, 25‑го квітня, спільно з працівниками РДА й райради ми провели суботник на пляжу Фестивальний та автостоянці, яка знаходиться на протилежному березі річки. Усього в прибиранні взяли участь більше ста чоловік.

Також «СІК» займається посадкою молодих дерев. Біля Слинькової (Галевої) криниці активісти висадили п’ятнадцять горіхів. На Бабенковій ямі та поряд із кременчуцьким мостом посадили двадцять кущів калини, п’ятдесят березок. У цьому їм допомагали Віктор Осадчук із сином. Вони від себе висадили ще й дубки.
Юрій Феодосійович говорить, що все більше людей підтримують їх цій справі:

— У понеділок мені зателефонував Микола Павлюк та запропонував викопати в них вдома дві голубі ялинки. Ми перевезли їх на Бабенкову яму і там посадили. Одна з ялинок ростиме тепер якраз у кінці вулиці Мате Залки. На новорічні свята будемо її прикрашати гірляндами.

Юрій Срібний поділився з редакцією ще одним задумом. Із його слів, громадська організація розіслала листи до міськради і РДА із пропозицією посадити поряд із кременчуцьким мостом бузково‑калиновий гай, а на Фестивальному — парк. А ці насадження присвятити воїнам АТО. Районна адміністрація підтримала у цьому «СІК». На березі Ворскли місця для цього вистачає. А от біля мосту доводиться викорчовувати старі дерева і пеньки.— Приємно відмітити, що відпочиваючі в урочищах підтримують чистоту, — говорить Юрій Феодосійович. — На Пасху поряд із Галевою криницею відпочивало більше п’ятдесяти чоловік. І жодного папірця чи пляшки вони не залишили. Така ж тенденція спостерігається і на Бабенковій ямі. На жаль, цього не можна сказати про Фестивальний.

Голова громадської організації подякував усім, хто допомагає «СІК» фінансово та фізично, й висловив сподівання, що до їх справи приєднаються нові жителі міста і району.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2015, 10:28 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації