Вхід | Реєстрація

Підкову не чіпатимуть

Під час чергового засідання міськвиконкому мова йшла про бюджет, будівництво реабілітаційного центру, функціонування ринку Підкова та встановлення дитячих майданчиків. Крім того, приймалися рішення про виділення коштів для кобелячан, мобілізованих до армії.

Вперше на публічному рівні пролунала сенсаційна заява про можливість спорудження в Кобеляках реабілітаційного центру для потреб воїнів Збройних Сил України. Її оприлюднили Ніна Ясинська, відома в районі як незмінний керівник осередку політичної партії «Батьківщина», та священик греко-католицької церкви отець Андрій Буняк. Інформація претендує на статус сенсаційної, передусім, через масштаб запланованих інвестицій.

Надавши дозвіл на збір документів для будівництва церкви і реабілітаційного центру, присутні заслухали виступ приватного підприємця Ігоря Сороки. Як відомо, цей бізнесмен на протязі тривалого проміжку часу орендує кобеляцький ринок. Крім того, у свій час він заснував речовий ринок на вулиці Дружби, де колись була територія транспортного підприємства. Та рік тому, після відомих революційних подій, заїжджі й місцеві підприємці полишили відведену їм для торгівлі територію і самовільно вийшли торгувати на так звану Підкову. Працюють вони там і до сьогоднішнього дня.

Між тим, Ігор Сорока, фактично не використовуючи територію ринку, продовжує платити за землю. За 2014-й рік він заплатив до міського бюджету 150 тисяч гривень. Саме з цього і почав свій виступ підприємець: із нагадування про свою законослухняність. Він також повідомив, що мав зустріч із головою Полтавської ОДА Валерієм Головком. І той із розумінням поставився до проблеми, в яку потрапив підприємець. Головко нібито пообіцяв сприяти її вирішенню. Крім цього Сорока розповів, що планує зустрітися із керівництвом обласної міліції. Він сказав:

— Можливо, революційні процеси вже закінчилися і міліція почне виконувати свої обов’язки.
Тобто, правоохоронці мають припинити несанкціоновану торгівлю на Підкові. У міської влади підприємець прохав сприяти цьому процесу.

Відповідати бізнесмену взявся секретар міськради Сергій Галушко. Він підкреслив, що міська влада високо цінує порядність Сороки, котрий, не зважаючи на стовідсоткові збитки, продовжує платити податки. Чиновник нагадав, що у свій час міськрада зверталася і до суду, і до прокуратури, і до міліції з проханням відновити законність у Кобеляках. Але адекватної реакції не було. Галушко підкреслив:
— Ви ж розумієте, що міська рада просто немає права силоміць розганяти несанкціонований ринок. Ми повідомили всіх, а далі свої обов’язки мають виконувати уповноважені на це органи.

У результаті члени виконкому прийняли інформацію Сороки до відома. І запевнили, що з розумінням поставляться до того, що він може відмовитися від використання землі, яка приносить йому лише збитки.
Завідуюча фінансовим відділом Надія Назарова поінформувала присутніх про стан виконання міського бюджету. Зараз він виконується на 230 відсотків. Це — феноменально високий показник. Основна частина додаткових коштів надійшла в якості плати за землю, акцизного збору та плати за адміністративні послуги. За словами Назарової, надалі темпи перевиконання бюджету уповільняться. Але вже зараз можна прогнозувати, що він буде перевиконаний і за результатами півріччя. А це дасть можливість міській владі реалізувати нові проекти, у тому числі і соціальні. Під час цього ж засідання виконкому виділили 17 тисяч гривень для кобелячан, мобілізованих до армії. Крім того, 10 тисяч гривень виділили на потреби сім’ї Віктора Бабенка, котрий загинув у зоні АТО.

Присутні ознайомились із зверненням жителів мікрорайону Ведмедівка, у якому люди прохали встановити новий дитячий майданчик. Міський голова Олександр Ісип нагадав, що на складі одного з комунальних підприємств зберігається обладнання для двох майданчиків. Але його мали встановити в інших місцях. Міський голова запропонував присутнім висловитися з приводу можливості встановити майданчик на Ведмедівці позачергово. Після нетривалого обговорення все ж вирішили не міняти плани. Майданчик на Ведмедівці встановлять у другому півріччі, найімовірніше, — у серпні 2015-го року.
 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 травня 2015, 15:14 | Кобеляки | Суспільство
1. гість / 2 травня 2015, 12:18
арендатор---якщо ти несеш стовідсоткові збитки--то покинь це грязне діло і йди поросятам хвости крутити-- або полоти буряк ...(а то вчепився за кобеляцький ринок як га...м...но до підкови--(до підошви) - обще і квартири в німеччині і ринок все це якоюсь мірою пов1язано із прізвищем СТУПАРЬ--ЯКИЙ дав добро на всі ці дії- маючи і зараз якісь інтиреси при цьому.... але то нша історія

а СОРОКУ--- РОЗІРВАТИ ДОГОВІР І НА ОСНОВІ ПРОЗОРОСТІ
З АУКЦІОНУ ПОМІНЯТИ ГОСПОДАРЯ....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації