Вхід | Реєстрація

«Ви врятували не тільки українців, а й увесь світ»

«Ви врятували не тільки українців, а й увесь світ»

На мітингу-реквіємі кобелячани згадували день, коли сталася аварія на Чорнобильській атомній станції, та земляків, які ціною власного життя уберегли людство від катастрофи.

26-го квітня минає двадцять дев’ять років із того часу, як вибухнув реактор на четвертому блоці ЧАЕС. Щорічно у цей день українці вшановують пам’ять тих, хто першим ринувся в бій з невидимим ворогом радіацією.

Мітинг-реквієм із нагоди Чорнобильської трагедії у Кобеляках провели біля пам’ятного знаку «Тим, хто врятував світ від Чорнобильської катастрофи».

Голова РДА Таміла Шевченко подякувала ліквідаторам за їх мужній вчинок та побажала їм здоров’я, оптимізму і добробуту в оселях.

Василь Мирошнеченко, голова райради, сказав, що цей день — трагедія усього людства, а «чорнобильці» стали справжніми героями:

— Ви врятували не тільки українців, а й увесь світ. На жаль, багатьох ліквідаторів сьогодні вже немає серед нас, тому що їм довелося віддати своє життя взамін на мільйони інших.

Від імені «чорнобильців» виступив Петро Коломієць, який зробив невеликий екскурс в історію. Петро Григорович нагадав, що ліквідатори ніколи не прохали для себе особливих почестей:

— У такий тяжкий для держави час ми не вимагаємо підняття пенсій чи виплати допомоги, а лише надати нам належне медичне обслуговування, на яке кожен із нас заслужив.

Ведучі зачитали імена «чорнобильців», яких уже немає серед живих, а учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку.

Наприкінці мітингу дівчата в українських костюмах роздали присутнім по шматку короваю.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації