Вхід | Реєстрація

Жителі Іванівки пікетували РДА

Жителі Іванівки пікетували РДА

У понеділок, 5 травня, біля будівлі Кобеляцької райдержадміністрації зібралося кілька десятків людей. Як виявилося, всі вони є жителями Іванівської сільської ради. Люди приїхали у Кобеляки, щоб висловити своє обурення з приводу катастрофічного зниження закупівельних цін на молоко. За словами селян, заготівельники почали купляти молоко по 2 грн. за літр. До цього ціна становила 3 грн.

Крім того, за словами людей, їх обурила звістка про те, що вартість молока впала нібито через розпорядження райдержадміністрації. Про це їм сказали заготівельники.

З цього приводу голова РДА Таміла Шевченко розпорядилася терміново скликати нараду за участю компетентних служб, підприємців, які закупляють молоко та представників громадськості. Нарада розпочнеться в середу, о 13 годині ранку.

З приводу інформації щодо розпорядження РДА про зниження цін на молоко Таміла Шевченко сказала: "Безумовно вона, ця інформація є недостовірною. Такого розпорядження нема і не могло бути"


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2015, 09:58 | Кобеляки | Суспільство


1. Чудо Юдо / 5 травня 2015, 10:16
Крім того, за словами людей, їх обурила звістка про те, що вартість молока впала нібито через розпорядження райдержадміністрації. Про це їм сказали заготівельники.

Що за маразм? Я взагалі сумніваюся, що у РДА є повноваження заставляти приватні фірми знижувати ціну на молоко.
Селянам лапшу на вуха навішали
2. Анатолій / 7 травня 2015, 15:20
3.Babayko
«Имхо, таки покращення, в принципе.
Селян на цене на молоко "нагибали" и раньше не стесняясь. А вот по первому звонку пришли требовать справедливости они, кажется, впервые. Люди меняются и это хорошо.»


Воно то наче й так... Але - від кого вони прийшли вимагати справедливості? Від адміністрації, яка НІЯКІСІНЬКИМ БОКОМ НЕ МОЖЕ СВОЇМ РОЗПОРЯДЖЕННЯМ ВСТАНОВЛЮВАТИ ЦІНИ ПРИВАТНИМ ПІДПРИЄМЦЯМ! Селянам "проїхалися по вухах" - вони і побігли гейкати, не знаючи на кого і за що. А приватники "клали" і на адміністрацію і на селян, і ціну встановлять таку, як їм вигідно. А нам усе голосять: треба менше держави у бізнесі, менше держави... Тоді, мов, підприємці самоорганізуються, внаслідок справедливої конкуренції встановлять вигідні населенню ціни і все буде "шоколад". Ага... Блажен, хто вірує. Самоорганізовуються вони здорово - в один день по всій Україні ціна на цукор стрибає вдвічі... чи там на гречку... і без ніякісінького економічного обгрунтування.
3. Адекватник / 7 травня 2015, 16:01
4.Анатолій
«А нам усе голосять: треба менше держави у бізнесі, менше держави... »

Вони голосять, бо у них "робота" така і є "рупор".
А от чому лохи вже майже четверть віку вірять???!
Тепер треба відновити молокозавод і "класти" на приватників. Продавати готову продукцію. Так на ура ж розламали. Та й ніхто не дасть, та й збиткове у нас все. Ну й дива!
4. Чудо Юдо / 7 травня 2015, 22:19
4.Анатолій
« А нам усе голосять: треба менше держави у бізнесі, менше держави...»

Правильно голосять - чим менше держава зможе впливати на бізнес тим менше бізнесменів у державних вищих ешелонах буде. Бо у нас у якого депутата не плюнь - то бізнесмен і приперся у Раду щоб свій бізнес покращувати.
А в Україні зараз недокапіталізм: наче і менше держави у бізнесі треба, а наче і кому воно потрібно менше, якщо у владі бізнесмени?

Селяни зарухалися без копняка і це є добре. Часи, коли люди чекають на святих месій, що ось-ось прийдуть і врятують, пройшли. Останні 2 роки заставили протверезіти. Тепер самі за себе борються. Сьогодні прийшли дізнатися, що адміністрація не може тими заготівельниками керувати - завтра скажуть тим заготівельникам: "або нормально оплату, або доїть себе самі". Варіанти є: звернути до конкурентів, які платять більше. До одних, до других. Якщо відразу не знайдеться охочий, поїсти своє молоко самому деякий час. Скільки в день середній селянин здає молока? 10 літрів? тобто 20 грн. Тобто близько 500 грн. за місяць. Можна місяць-два протягнути без них. Або й взагалі можливо знайдеться якийсь підприємливий селянин, який візьметься цю молочну продукцію на ринок возити. Варіантів багато.
А заготівельник раз купляє, то на це молоко розраховує. Упадуть навіть на трошки надходження молока - уже поламається схема. А нових постачальників за ціну, меншу ніж у конкурентів, він не знайде - хто за таких умов погодиться йому здавати, коли навколо всі місця "забиті"? Тож повийо місяць-два і сам почне шукати із селянами компроміс.

Я то не селянин, мені може базікати легко. Але я впевнений, як боротися - побореш. Рано чи пізно. Уже доводилося. І уже на власному досвіді знаю: під лежачий камінь... таки не тече
5. Анатолій / 7 травня 2015, 23:17
6.Чудо Юдо
«Варіанти є: звернути до конкурентів, які платять більше. До одних, до других. Якщо відразу не знайдеться охочий, поїсти своє молоко самому деякий час.»


Наче й правильно... Але, розумієте, у багатьох селян ніякого іншого заробітку, крім молока, фактично немає. А збирачів молока у межах досягності - раз, максимум два... Думаєте, вони між собою не домовляться про ціну? А молоко - товар ніжний, тримати його до підвищення ціни не надто виходить... А їсти своє молоко деякий час - це який?... а хлібця до молока, а за світло чим платити?.. Не буду говорити за всю економіку у цілому, але саме у даному питанні селяни міцно залежать від збирачів молока і методів боротьби з несправдливими цінами практично не мають.
6. Анатолій / 7 травня 2015, 23:22
6.Чудо Юдо
«Правильно голосять - чим менше держава зможе впливати на бізнес тим менше бізнесменів у державних вищих ешелонах буде.»


Бізнес у вищих ешелонах влади виступами селян під РДА не здолаєш і не викорениш. А, на мою думку, все ж таки непогано було б мати механізм контролю за цінами. Бо над тяжкою долею бідних підприємців, яких давить і давить держава, плачуть багато... А у сільському магазині (єдиному, до речі) кожного дня переклеюють цінники, бо бачте, долар росте. А яким боком ріст долара до пакетика майонезу, який ти придбав місяць тому? А бабуся-пенсіонерка такого ж не спитає - мовчки заплатить, скільки скажуть.
7. Чудо Юдо / 8 травня 2015, 21:49
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
10.Анатолій
«А, головне - хто питав у людей: хочуть вони у Європу чи ні??? »

Я хочу. Європейські цінності мені набагато більше подобаються ніж радянські. Тим паче, що я впевнений - радянські рано чи пізно відімруть. Вони - дріопітеки, історія. Я уже писав про адаптивність. Їх досі підтримують лише деякі бабусі, бо вони на них росли, їх учили по ним і заставляли молотися на них, та ті дяді, для яких ці бабусі - електорат. У Росії миють мізки "совком" і радянськими цінностями у сподіваннях керувати людьми по радянській схемі, але важко керуватися радянськими цінностями маючи в кишені "Айфон", на столі - американський комп’ютер, у гаражі - євроопейську б/у машину, у ТВ - телешоу, злизані з американських.
У Європу нас, дикунів, дійсно поки що брати ніхто не збирається. Потрібен час до видозмін. Вони вібуваються повільніше, ніж ми сподівалися, але все-таки відбуваються. 5 років тому назад на берегах Кобеляк якась хороша людина кожен рік ставила лавочку на пляжі Попове. А якась інша "хороша людина" регулярно цю лавочку крала, викопуючи з корінням. Можливо навіть, це були самі відпочиваючі, на дрова пускали...
Зараз лавочок на березі купа і уже не знаходиться дебілів їх красти. Фігня скажете? Фігня. Але одна із багатьох. А у таких от фігнях і наша поки що проблема.
Може ж таки до моєї старості з пальм позлазимо :)
8. Адекватник / 9 травня 2015, 13:06
12.Анатолій
«питання і до Вас: чи Ви хотіли європейських цінностей шляхом ВІЙНИ???»

Вони цього не розуміють. Вони думають, що цінності здобуваються підписанням папірця про фінансову кабалу, а не власною працею.
12.Анатолій
«майданівці кажуть: ми ж не думали, що так вийде... »

Наполеон говорив: "Управлять - это предвидеть".
Був сьогодні на мітингах - порнографія, пародія. Навіть хтось із виступаючих на "братських", здається Мірошніченко, сказав про вічний вогонь, який буде горіти, як память, але забув добавити, що його вчора тільки запалили, а завтра потушать.
9. Адекватник / 9 травня 2015, 14:14
13.Адекватник
«Був сьогодні на мітингах - порнографія, пародія.»

Уточню, бо не точно написав. Мав на увазі не організацію, а зміст виступів.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації