Вхід | Реєстрація

Німці знімуть фільм про Кобеляки

Німці знімуть фільм про Кобеляки

Про це повідомила голова РДА Таміла Шевченко під час зустрічі з Олівером Ерретом, колишнім обер-бургомістром німецького міста-побратима Зінген.

Олівер Еррет приїжджав в Кобеляки у вівторок 28-го квітня. Під час одноденного візиту він зустрівся з керівництвом міста й району, відвідав місце поховання німецьких солдатів, дитячий садок, комунальне підприємство.

Гостя з Німеччини зустрів кобеляцький міський голова Олександр Ісип. Як відомо, Олівер Еррет у свій час займав посаду обер-бургомістра Зінгена. Це німецьке місто є побратимом райцентру на Полтавщині. Саме в той час, коли Еррет керував Зінгеном, у Кобеляки були передані два пожежно-рятувальні автомобілі «Мерседес».

У приміщенні кобеляцької міськради відбулася зустріч Олівера Еррета з представниками влади і громадськості. Крім міського голови, у ній взяли участь голова РДА Таміла Шевченко, колишні посадовці та громадські діячі. Громадськість представляли Володимир Чернявський, Людмила Майданник, Василь Гордійко та Віктор Попруга.

Своєрідним модератором на зібранні виступили Людмила Майданник. Вона нагадала, що, будучи держслужбовцем, займалась питаннями розвитку і підтримки українсько-німецьких відносин. Тоді це входило в коло її службових обов’язків. Та й зараз, уже не працюючи у РДА, Людмила Григорівна опікується стосунками між Кобеляками і Зінгеном як волонтер.

Володимир Чернявський у своєму виступі згадав всі історичні етапи розвитку дружби між громадами двох міст та регіонів.

Василь Гордійко розповів про історію зв’язків між ротаріанськими організаціями Зінгена та Кобеляк. Зокрема, згадав про те, як німецькі ротаріанці забезпечували кобеляцьких дітей інсуліном, без якого не можуть повноцінно жити хворі на цукровий діабет.

Віктор Попруга вручив Еррету подарунки і сувеніри для того, щоб той, у свою чергу, передав їх пожежним Зінгена.

Усі промовці, особливо Володимир Чернявський, неодноразово згадували Віллі Вайбеля, чий внесок у розвиток українсько-німецької дружби просто неможливо переоцінити.

Олівер Еррет висловив жаль із приводу кривавого конфлікту на Донбасі. У своїй промові він наголосив:

— За останні 70 років ми мали б зрозуміти, що всі живемо в єдиній Європі і проблемні питання, які виникають між людьми, націями і державами, повинні вирішуватися виключно мирним шляхом.
Міський голова Олександр Ісип сказав, що задоволений розвитком відносин між українським та німецьким містами. Він запропонував разом покласти квіти до підніжжя пам’ятного знаку, який їх вшановує. Пам’ятник встановлений у 2010-му році.

Таміла Шевченко згадала слова Віллі Вайбеля:

— Німці йдуть. Німці йдуть втретє. Але цього разу йдуть, як друзі та партнери.

Також вона повідомила, що у травні планується дружній візит до Кобеляк представницької делегації із Зінгена. Під час нього німці продовжать зйомки фільму про стосунки між містами-побратимами.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2015, 12:45 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації