Вхід | Реєстрація

Відлуння тієї війни

Минуло вже 70 років із часу закінчення Великої Вітчизняної війни. Та до цього дня на полях боїв знаходять останки загиблих солдатів.

Днями Анатолій Калініченко, краєзнавець із села Цибульківка Царичанського району, повідомив редакцію про чергову знахідку пошуківців з Російської Федерації. Вони виявили останки загиблих бійців, які були вихідцями із Полтавської області. Калініченко попрохав всіх небайдужих людей розповсюдити інформацію для того, щоб знайти родичів колишніх воїнів.

«20 квітня 2015 року в районі урочища Синявіно (так звані Синявінські висоти), неподалік села Молодцово Кіровського району Ленінградської області, загоном «Червона гвардія», що діє в складі пошукового об’єднання «Північний Захід» (м. Санкт-Петербург), виявлені останки старшого лейтенанта. Він ідентифікований по одену Червоної Зірки як Общій Андрій Антонович, 1913 року народження, командир танково-десантної роти 884-го стрілецького полку 196-ї стрілецької дивізії. Уродженець Полтавської області, Чорнухинського району. Дружина Курілова Марія Пилипівна. Загинув 18 квітня 1943 року.

У боях з фашистськими військами 4 серпня 1942 року в районі села Олександрівка Калінінської області командував танково-десантною ротою автоматників. Рота під його командуванням знищила до 100 ворожих солдатів і офіцерів, захопила в полон 8 чоловік. Під час останньої атаки, будучи тяжко пораненим, офіцер не полишив поля бою до виконання поставленого бойового завдання. За відважні дії та вміле керівництво ротою Общій А.А. був нагороджений орденом Червоної Зірки від 17.09.1942 року.

У Краснодарському краї біля гори Три брата, неподалік від селища Горний, 11 квітня 2015 року пошуковим загоном «Кубанський плацдарм» знайдений літак із останками льотчика, старшого лейтенанта Куліша Олександра Івановича, 1914 року народження, кадровий офіцер. Місце народження: Полтавська область, Великокринківський район, село Ламане. Проходив службу в 5-й повітряній армії Північнокавказького фронту. Штурман 432-го авіаполку 236-ї авіадивізії. 25.08.42 був збитий вогнем ворожої зенітної артилерії при штурмуванні автоколони в районі села Полковнічьє. За період бойових дій був нагороджений двома орденами Червоного Прапора.

Прохаємо всіх розповсюдити інформацію з метою пошуку родичів загиблих героїв.

За більш детальною інформацією можна звертатися за номером 0994589091, Анатолій Калініченко».


Автор: Матеріал підготував Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2015, 09:55 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації