Вхід | Реєстрація

«Путін.Війна»: Наступ українських військ було зупинено за прямого втручання військ РФ

«Путін.Війна»: Наступ українських військ було зупинено за прямого втручання військ РФ

Наступ українських військ на Донбасі було зупинено прямим втручанням російських Збройних сил.

Про це йдеться у доповіді за матеріалами Боріса Нємцова «Путін.Війна».

«Починаючи з червня 2014 збройні сили України зробили успішний наступ на позиції сепаратистів. Українцям вдалося звільнити велику частину міст Донбасу, включно зі Слов'янськом і Краматорськом, і фактично взяти в оточення Донецьк, повністю відрізавши його від сполучення з Луганськом. Територія самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» з початку бойових дій скоротилася на три чверті. Збереження наступальної динаміки впритул наблизило ЗСУ до головної задачі: відновлення контролю над державним кордоном Однак 19-20 серпня на фронті стався перелом, і український наступ захлинувся. Це стало можливим завдяки прибулому з території РФ масованому підкріпленню, включаючи військову техніку та частини регулярної армії. У виниклих уздовж російсько-українського кордону «котлах» значних втрат зазнали і українська, і російська армії. Доказом військової інтервенції з російського боку служать як заяви лідерів сепаратистів, так і зібрані на території конфлікту свідоцтва», – зазначається у доповіді.

Як нагадується у доповіді, сам голова так званої «ДНР» Олександра Захарченко ще 15 серпня 2014 року заявив, що вирішальну роль у контрнаступі бойовиків зіграло підкріплення з Росії.

«150 одиниць бойової техніки, з них близько 30 танків, все інше - БМП і БТР, а також 1200 осіб особового складу, які проходили навчання протягом чотирьох місяців на території РФ "." Вони були сюди впущені в найвідповідальніший момент», – заявив тоді Захарченко.

Інформацію про значні обсяги важкої техніки, яка йде на Донбас з Росії підверджують свідчення затриманих на українських територіях російських військовослужбовців.

Так,  контрактник 1-го мотострілецького батальйону 9-ї окремої мотострілкової бригади ЗС РФ 20-ї армії Західного Військового Округу рядовий 1995 року народження Хохлов Петро Сергійович підтвердив, що его військова частина організувала перекидання військової техніки, серед якої були системи залпового вогню «Град», БМП-2, БТР-80.

«Перед відправкою бойових машин на Донбас, за словами Хохлова, з них знімалося заводське маркування, зафарбовувалася символіка і знімалися номерні знаки. Це робилося, щоб приховати приналежність військової техніки до ЗС РФ. Хохлов підтвердив, що брав особисту участь у передачі підготовленої техніки (14 БМП) сепаратистам на кордоні з Україною. Хохлов заявив, що 8 серпня він самовільно покинув свою частину разом з товаришем по службі Русланом Гарафієвим і прибув до Луганської області. За його словами, вони мали намір приєднатися до збройних сил сепаратистів в надії на більш щедру, ніж зарплата російських військовослужбовців-контрактників, винагороду. Однак 27 серпня Хохлов був затриманий біля села Новосвітлівка українськими військовими і переданий співробітникам СБУ», – повідомляється у доповіді.

Повний текст доповіді можна прочитати тут.


Автор: «Громадське.TV»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2015, 15:52 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації