Вхід | Реєстрація

Не святі бішофіт колотять

Не святі бішофіт колотять

Останні призначення Президентом України Петром Порошенком декого з голів райдержадміністрацій на Полтавщині викликають у місцевого населення не просто здивування, а й відвертий спротив. Громади хочуть бути впевненими в моральних чеснотах призначенців, повністю довіряти їм, а не сумніватися, чи не підсунули їм якогось крутелика, котрий легко і цигана перехитрить, і Платона з себе скорчить, щоб виглядати святішим за Папу римського.

Про історію «інаугурації» з гарбузом у Решетилівці для Романа Перепелиці читачі вже достатньо поінформовані. Хоча практично ніхто не знає, образно кажучи, що за «птиця­перепелиця» із «есбеушним» минулим та силовою виучкою залетіла в цей козацький край.

Ми хотіли детальніше ознайомити вас, шановні читачі, з біографічними даними та послужним списком призначенця, але він ухилявся від зустрічі, відбуваючись відмовками, а потім — посилаючись на те, що ще тільки недавно став публічною людиною, не готовий до спілкування. Тому для початку наведемо скупі рядки про Р. М. Перепелицю з офіційного сайту Решетилівської райдержадміністрації.

У становленні новоявленого державного службовця третьої категорії, якому його батько дав у життя напутню настанову, що «не святі горшки ліплять», нас найбільше зацікавив кількамісячний період його роботи на посаді директора ТОВ «Промислова багатопрофільна фірма РАГС» та директорство ТОВ «Полтавський бішофіт». Особливо — після того, як історія з гарбузом викликала дзвінки до редакції.

Ці назви вам нічого не промовляють? Очевидно, що ні. А нам вдалося з’ясувати немало цікавого, що, сподіваємося, викличе немало запитань і у вас.

Отже, що ж то за «птиця», отой Роман Перепелиця, який так приглянувся комусь в Адміністрації Президента?

Оскільки відтепер Роман Перепелиця є публічною особою, громада має право знати про нього не менше, ніж він сам. Забігаючи наперед, можна сказати, що інтуїція небезпідставно підказала людям засумніватися в моральних чеснотах призначенця і підсунути йому, як невдачливому женихові, гарбуза.

Вас, мабуть, розпирає цікавість: що ж такого водиться за колишнім співробітником одного з силових органів? Адже туди не підбирають будь­кого з вулиці…

Не збираємося випробовувати вас на терплячість. Читайте далі.

Нинішній директор ТОВ «Промислова багатопрофільна фірма РАГС — регіональне агентство гуманітарного сервісу» С. В. Зезекало ( на фото) 5 лютого цього року звернулася із заявою про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції  до Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Відповідачем є ТОВ «Полтавський бішофіт» в особі директора Р. М. Перепелиці. Саме про це вона й повідомила редакції «Нової години».

Як власниця знаку для товарів і послуг «Спинесил», С. В. Зезекало 21 січня дізналася, що під цим брендом виробляється продукція ТОВ «Полтавський бішофіт». А саме — «Spinesil Ультра», реалізація якої здійснюється через мережу Інтернет.

Свої доводи з приводу фактів, указаних в заяві про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, вона й обґрунтувала.

За договором про передачу права власності Світлана Зезекало стала власницею свідоцтва України на знак для товарів і послуг «Спинесил», про що було здійснено публікацію в офіційному бюлетені «Промислова власність», №21 за 2014 р.

У заяві пані Зезекало йдеться про те, що не зважаючи на те, що знак для товарів і послуг «Спинесил» знаходиться під правовою охороною держави, ТОВ «Полтавський бішофіт», що було створене лише в червні 2014 року, стало допускати порушення права на інтелектуальну власність заявниці на товарний знак «Спинесил» шляхом випуску до цивільного обігу  косметичних засобів із позначкою «Спинесил» на етикетках. Тобто, недобросовісний конкурент зазначає на виробленій ним косметичній продукції знак для товарів і послуг «Спинесил» англійськими буквами, що, на думку нинішньої власниці товарного знака, є фактом прояву недобросовісної конкуренції з боку ТОВ «Полтавський бішофіт» (директор Р. М. Перепелиця).

Заявниця попросила відділення Антимонопольного комітету України прийняти до розгляду заяву про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та вжити заходів щодо недопущення подальшого використання Товариством з обмеженою відповідальністю «Полтавський бішофіт» знаку для товарів і послуг «Спинесил».

7 травня ми побували в Полтавському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України, де нам офіційно повідомили, що 12 травня буде прийнято розпорядження про початок розгляду даної справи за ознаками порушення законодавства про наслідки недобросовісної конкуренції за результатами розгляду заяви громадянки Зезекало.

Голова територіального відділення АМКУ Володимир Онищенко в інтерв’ю для нашої газети заявив: «Сьогодні в нас є підстави говорити про недобросовісну конкуренцію (мається на увазі з боку ТОВ «Полтавський бішофіт»). Ми будемо в найближчі дні вести мову про початок розгляду справи. Це дуже делікатне питання, якщо чесно, і до нього треба підходити обережно й виважено. Ми двадцять разів відміряємо, щоб раз відрізати. Ще раз наголошую: підстави для розгляду є. І мене менше всього цікавить, хто там з якого боку. Голова районної чи обласної адміністрації…»

Уявити не можемо, що буде пояснювати Р. М. Перепелиця чи його адвокат, якими викрутнями вони перебиватимуться. Але це менш усього цікаве. Хто живе неправдою, неправдою спробує й прикриватися. Набагато цікавіше інше — як створювалася «імперія» «Полтавський бішофіт». Ось це — в стилі найкращих закулісних інтриг (мабуть, таки недарма більш ніж десятиліття нинішній високопосадовець вірою й правдою колись служив у СБУ).

Судіть самі.

Пан Р. Перепелиця був прийнятий на посаду директора ТОВ «ПБФ РАГС» 1 лютого 2014 року. А вже 14 червня 2014 року звільнився за власним бажанням. Цієї «підприємницької епохи» в якісь чотири місяці в його біографії цілком вистачило, щоб підсунути свиню своїм господарям і хапкома створити власну косметичну «конторку» під назвою ТОВ «Полтавський бішофіт», скориставшись напрацюваннями і базою даних тих, хто тебе найняв і поклався на твою порядність. Все в дусі часу — виконати роль підшитого лиса і скомбінувати щось у власних інтересах.

25 червня зі згаданого товариства звільнилася менеджер А. Д. Безсонова, а 1 липня — менеджер А. А. Мельничук.

І як ви думаєте, вони подалися на «біржу» праці в пошуках роботи? Та ні ж! Не для того звільнялися, щоб стати безробітними, а заздалегідь про все зметикували з комбінатором­крутихвостом Р. Перепелицею. Останній стає засновником ТОВ «Полтавський бішофіт» з 750­ма гривнями внеску до статутного капіталу, а його подільникам А. Д. Безсоновій та А. А. Мельничуку вистачило й по 375 гривень. Всього — 1500 гривень.

Продукція типу “Клон”

Косметичну «конторку» з назвою «Полтавський бішофіт» під домашньою адресою було сформовано (зверніть на це увагу!) вже 18 червня 2014 року. Тобто — через якісь чотири дні після звільнення Р. Перепелиці з попереднього місця роботи! І тут кожен задумається: невже така спритність пояснюється відмінною роботою полтавських реєстраційних служб? Чи до цієї підприємницької авантюри названа трійця готувалася заздалегідь? Більш за все, маємо справу з другим випадком. Тим більше, що саме до цього схиляються в ТОВ «ПБФ РАГС». Їх, вживаючи сленг певних кіл, просто «кинули», прихопивши з собою не тільки ідеї, а й базу даних та мережу збуту продукції. Культурно це називають діянням, що має ознаки недобросовісної конкуренції, а ви, шановні читачі, можете підібрати інші слова для оцінки дій гоп­компанії на чолі з Р. М. Перепелицею, нинішнім головою Решетилівської райдержадміністрації.

Справжній “Полтавський Бішофіт”

Бишофит_натуралНічого не скажеш — метикуватий чоловічок, справжній організатор бізнес­проекту під назвою «Полтавський бішофіт», «Пако Рабан» полтавського розливу. Маститий підприємець, який вміє перетворити «Спинесил» на більш зрозуміле «Spinesil», скориставшись чужим захищеним товарним знаком. Невже він тільки цього навчився за роки роботи в такій серйозній організації, як Служба безпеки України? Сподіваємося, там піддадуть хоча б моральному осуду такі дії свого колишнього підлеглого і товариша.

Ми побували в офісі ТОВ «ПБФ РАГС», де нам багато чого розповіли про фахові та людські риси Р. М. Перепелиці. Коротше кажучи, не та він «птиця», щоб захоплюватися нею. То він просто приглянувся відповідальним за кадри у новій владі. Вони могли й не знати про його підприємницьку хватку.

Світлана Зезекало підводить нас до двох стелажів, на яких акуратно розставлені косметичні вироби. На одному з них — табличка з написом «Ганьба!». Там розміщені, за її словами, «підробки­фальшивки» ТОВ «Полтавський бішофіт», того самого товариства з надто обмеженою відповідальністю, засновником і керівником якого є новопризначений голова Решетилівської РДА.

— Ось «вироби» ТОВ «Полтавський бішофіт», — розповідає пані Світлана. — На макеті етикетки було написано: «Вироблено ТОВ «ПБФ РАГС». Ось їхня етикетка. Це нам випадково прислали на пошту їхній макет етикеток. Наша виглядає по­іншому. «Бішофіт гель». Це наш знак, що давно використовується. Споживачі його знають. Можу показати вам ще «Озеленений чай і кінський каштан». Іонізований, не знаю, якою мовою написано. Ось такі в нас «конкуренти»… Вже на готових етикетках вони не пишуть, що це РАГС, вказують себе та адресу. Думаю, це адреса проживання засновника. Їхні дії виходять за межі здорової конкуренції. Ціни на свою продукцію ставлять явно занижені. Співробітниця, яка від нас пішла, розказує клієнтам байки, що ми буцімто закрилися, аби привернути наших клієнтів до себе… А ось ще сертифікат «ISO 9000». Це з серії міжнародних стандартів, що описують вимоги до системи менеджменту якості організацій і підприємств, розроблені Міжнародною організацією по стандартизації. Я дуже сумніваюся, що він є в колишніх наших співробітників. Після їхнього звільнення мені довелося поновлювати цей сертифікат, бо наш пропав. Ми відновили його, маємо дублікат. А чи є він у так званих «конкурентів»? Не впевнена…

Додамо, що на наш інформаційний запит від 23 квітня ц.р. до Головного управління Держсанепідслужби у Полтавській області заступник начальника Головного управління А. О. Михайлов повідомив, що дане управління висновки державної санітарно­епідеміологічної експертизи на продукцію ТОВ «Полтавський бішофіт» не видавало.

Ми також володіємо й іншою не менш цікавою інформацією, що в даний час перевіряємо.

 

Автор: Олег Решетило, Ярослав Проць, «Нова Година»



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 травня 2015, 11:41 | Решетилівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації