Вхід | Реєстрація

У Гарбузівці відкрили пам’ятну стелу

У Гарбузівці відкрили пам’ятну стелу

Урочиста подія відбулась 8 травня. Вшанувати загиблих земляків прийшли близько ста місцевих жителів.

Кіровський сільський голова Сергій Пилипенко розповідає:

— До 2015 року жителі Гарбузівки святкували День Перемоги на мітингу в сусідній Перегонівці. А цьогоріч вирішили відзначати свято двічі. Сьогодні ми відкриємо пам’ятну стелу тут, а завтра, 9 травня, усі бажаючі ще й у Перегонівці на мітинг зберуться.

Пам’ятну стелу виготовив місцевий житель Руслан Кофель. Чоловік має професію муляра. І ось висловив бажання безкоштовно попрацювати на користь рідного села і таким чином вшанувати земляків, котрі загинули на фронтах Другої світової війни. До речі, сам Руслан нині мобілізований до лав Збройних Сил України і проходить службу в зоні АТО. А кошти для придбання будівельних матеріалів виділив гарбузівський фермер Роман Киценко. Він постійно фінансує всі заходи, що відбуваються в селі.

На стелі увіковічнені усі жителі Гарбузівки, хто загинув під час Другої світової війни. Усього 41 прізвище. Перед тим, як розпочати урочистий мітинг та провести концерт, усі, хто прийшов того дня в центр села, вишикувались у колону і організовано підійшли до місця події. Відкрила і провела урочистий захід Світлана Каблучка. Спочатку стелу освятив місцевий священик отець Михаїл, а потім до слова запросили всіх бажаючих. Першим виступив районний військовий комісар Сергій Каплатий. Він подякував громаді Гарбузівки за ініціативу. Закінчив свій виступ комісар словами:

— Український народ завжди був переможцем. Переможе він і в конфлікті, який нині відбувається на Донбасі. Слава Україні!

Кіровський сільський голова Сергій Пилипенко, у свою чергу, сказав:

— Таке пам’ятне місце повинно бути в кожному населеному пункті України. Це потрібно не лише для вшанування пам’яті про загиблих. Це потрібно ще й для того, аби така страшна трагедія ніколи не повторилася. Кожна дитинка має знати, що була війна, яка навіть із цього маленького села навіки забрала 41 людину. І, можливо, коли ці маленькі діти виростуть і почнуть приймати рішення, то не допустять повторення подібної кровопролитної бійні.

Також на мітингу виступили отець Михаїл та депутат Кобеляцької районної ради Іван Шабельник.
Після цього місцеві аматори сцени виконали пісні на воєнну тематику. Співали Оксана Галь, Валентина Киценко, Вікторія Кофель, Галина Квашена, Марина Годзь, гарбузівські школярі. Найбільше оплесків пролунало після виступу юної Каті Гені. Добре поставлений голос маленької співачки засвідчив, що у Гарбузівці є не лише хлібороби, а й чудові вокалісти. А Павлу Рилу довірили зачитати Книгу пам’яті, до якої внесені прізвища всіх загиблих на війні.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 травня 2015, 14:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації