Вхід | Реєстрація

«9 Травня — це символ мужності народу, який відстояв мир на землі»

«9 Травня — це символ мужності народу, який відстояв мир на землі»

У суботу кобелячани відзначили 70‑ту річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Не зважаючи на дощову погоду, містяни та гості райцентру о пів на восьму збираються біля приміщення райдержадміністрації. Сформувавшись у колону, вони під музичний супровід духового оркестру проходять по вулиці Шевченка до Алеї Слави. Попереду йдуть барабанщиці і прапороносці, за ними — діти, які несуть в руках портрети «Безсмертного полку». Цього року його поповнили кобелячани, які загинули на сході.

Урочистості з нагоди 70‑ї річниці Перемоги розпочинаються біля пам’ятника Скорботній Матері.

Першим звертається до присутніх голова районної ради Василь Мирошнеченко. У своїй промові Василь Іванович згадує про лихоліття Другої світової війни та про страшні наслідки, які вона принесла для нашого народу:

— Кожна українська сім’я відчула на собі, що значить війна. Ця перемога здобувалася ціною величезних людських життів, так як мільйони чоловіків і батьків не повернулися з фронту.

Наступним виступив демобілізований учасник антитерористичної операції Сергій Горденко, який наголосив, що й нині українці борються за свою свободу та цілісність держави.

Далі учасники мітингу направляються колоною до міського кладовища. Із трибуни очільник міста Олександр Ісип вітає всіх із ювілейною річницею Перемоги та передає слово голові РДА Тамілі Шевченко.

— Сьогодні ми схиляємо голови перед загиблими, їх неоціненним внеском у перемогу. 9 Травня — це символ героїзму і мужності народу, який відстояв мир на землі, — зазначає Таміла В’ячеславівна. — Ми свято шануємо пам’ять наших земляків, які не повернулися додому, та віддаємо шану тим, хто відбудовував країну у повоєнні роки.

Також присутніх привітали районний військовий комісар Сергій Каплатий, голова районної ветеранської організації полковник Григорій Кіян та представник допризовної молоді Максим Мосяндз, який навчається у НВК №1. Учні ЗОШ №2 Ярослава Варченко, Михайло Ісип, Тетяна Алексенко і Антон Совенко зачитали Книгу Вічної Слави, поіменно згадавши всіх співвітчизників, котрі здобували перемогу, але не дожили до цього дня. Згадали вони й імена чотирьох кобелячан, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході.

Загиблих та померлих від воєнних ран учасники мітингу-реквієму вшанували хвилиною мовчання. Після урочистостей Олександр Ісип запросив ветеранів та всіх присутніх скуштувати солдатську кашу, яку приготували кухарі дитячого садка «Золотий півник».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 травня 2015, 15:37 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Адекватник / 15 травня 2015, 22:19
В людини яка ще не захворіла "на голову" повинно виникнути питання: чим відрізняється фашизм від нацизму і з якою ціллю робиться заміна терміну? Ану інтелектуали і ерудити дохідливо поясніть. Це стосується і автора статті, бо перед її написанням варто було б пояснити читачам різницю в термінах.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації