Вхід | Реєстрація

Згадували Михайла Черненка

Днями у Бродщинській школі відбувся цікавий захід, під час якого учні та педагоги згадували талановитого митця, неординарну особистість, художника Михайла Черненка.

Михайло Черненко не здобув за життя визнання в офіційних органах. Йому не надавали звань заслуженого чи народного. Можливо, так сталося через те, що Михайло Федотович сам не надто переймався всіма отими титулами та регаліями. Вони його не цікавили. Він був із тієї категорії людей, які думають виключно про мистецтво.

Саме про цю людину говорили, її згадували у Бродщинській школі. Учні та педагоги зібралися разом, аби вшанувати пам’ять свого земляка, прекрасного художника і різьбяра Михайла Черненка. Також на захід прийшли і виступили сестри митця Марія та Юлія. Біографія Михайла Черненка на перший погляд нічим не відрізняється від життєвого шляху більшості українців. Народився і виріс у Бродщині, звідти пішов учитися і працювати. Повернувся у рідне село, коли захворіла мама. У Кобеляках працював художником-оформлювачем коопунівермагу. Хіба що подорожував більше, аніж звичайна людина.

Але простим і звичайним життєвий шлях Михайла Черненка лише здається. Недаремно ж інший наш знаменитий земляк, видатний письменник Олесь Гончар говорив, звертаючись до Черненка: «Ваш талант справді потрібен людям. Хай усвідомлення цього додає вам сили». За життя Михайло Черненко намалював сотні картин. Крім того, він є автором сотень мистецьких творів із слонової та моржевої кістки. І це дійсно твори, а не ремісничі поробки.

Згадуючи свого видатного земляка, жителі Бродщини не шкодували гарних слів. І в чергове підняли питання щодо присвоєння місцевій школі імені Михайла Черненка.


Автор: Анатолій Сагайдачний, учитель історії та географії Бродщинської школи


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2015, 09:13 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації