Вхід | Реєстрація

У Санжарах зміїв запускали

У Санжарах зміїв запускали

28 квітня 2015 року у смт. Нові Санжари проходили 15-і ювілейні районні змагання повітряних зміїв, організовані відділом освіти РДА та Новосанжарською районною станцією юних техніків. Близько двадцяти учасників змагань влаштували яскраву феєрію в небі над стадіоном «Дружба».
У змаганнях взяли участь учні Кустолівської і Сухомаячківської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, Дубинівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів та вихованці районної станції юних техніків. Поза конкурсом брав участь у змаганнях юний конструктор зміїв Ваня Виноградов з татом.
Учасників змагань привітали директор Новосанжарської районної станції юних техніків Олександр Кульчинський та почесний гість змагань, корифей ракетомодельного спорту та ініціатор змагань повітряних зміїв у районі Анатолій Козак.
Районний турнір проводився в 4 класах повітряних зміїв: пласкі, коробчасті, міні-змії та експериментальні. Учасники змагань продемонстрували віртуозне управління зміями з найрізноманітніших матеріалів та форм.
У командній першості перемогу здобули:
I місце — Сухомаячківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у номінації «Коробчасті моделі» (керівник О. Заворотний);
І місце — Кустолівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у номінації «Пласкі моделі» (керівник В. Тищенко).
II місце — Дубинівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів у номінації «Коробчасті моделі» (керівник В.Громенко)
II місце — Новосанжарська районна станція юних техніків у номінації «Пласкі моделі» (керівник М. Шіпов).
На честь ювілею змагань учні Сухомаячківської школи, вихованці гуртка «Космічне моделювання», разом з керівником Олександром Заворотним зробили два запуски моделей ракет. А учні Кустолівської загальноосвітьої школи, вихованці гуртка «Повітряні змії» (керівник В. Тищенко), проекспериментували і здійснили спускання одночасно двох парашутистів із змія.


Автор: Олександр Кульчинський, директор станції юних техніків


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 травня 2015, 16:27 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації