Вхід | Реєстрація

Остаточно підтримано проекти семи громад Кобеляцького району

Остаточно підтримано проекти семи громад Кобеляцького району

2 червня голова Кобеляцької районної ради Василь Мирошнеченко взяв участь у нараді з питання уточнення перспективного плану територіальних громад Кобеляцького району, яку провела голова районної державної адміністрації Таміла Шевченко.

Участь у нараді взяли експерт Офісу реформ при Полтавській обласній державній адміністрації Іван Лещенко, член робочої групи, голова Асоціації сільських, селищних рад Полтавської області Олександра Шереметьєва, депутат Полтавської обласної ради, член робочої групи при Полтавській обласній державній адміністрації Анатолій Шкарбан, заступник голови районної ради Ганна Кондратьєва, перший заступник голови райдержадміністрації Жанна Шевцова, депутати районної ради, міський, селищний, сільський голови, громадські діячі та представники засобів масової інформації.
Першою слово тримала Олександра Шереметьєва, яка ознайомила з Методикою формування спроможних територіальних громад. Наголосила, що, спроможна територіальна громада - територіальна громада сіл (селищ, міст), яка в результаті добровільного об’єднання здатна самостійно або через відповідні органи місцевого самоврядування забезпечити належний рівень надання послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства, з урахуванням кадрових ресурсів, фінансового забезпечення та розвитку інфраструктури відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Повідомила, що розташування в зоні доступності потенційного адміністративного центру спроможної територіальної громади, населеного пункту (села, селища, міста), який має відповідні кадрові ресурси, фінансове забезпечення та розвинуту інфраструктуру, на території якого є загальноосвітній навчальний заклад I-III ступеня, проживає не менш як 250 дітей шкільного і 100 дітей дошкільного віку – саме за цим принципом такий населений пункт може бути визначений потенційним адміністративним центром спроможної територіальної громади. Також Олександра Іванівна ознайомила присутніх з напрацюваннями, які проведені в її територіальній громаді, поетапним виконанням плану дій та відповіла на ряд поставлених запитань.
Експерт Офісу реформ, що діє при Полтавській обласні державній адміністрації, Іван Лещенко наголосив, що робота Офісу реформ пов’язана з усуненням недоліків та помилок, які можуть виникати в результаті подальшої роботи. Повідомив, що ними до Мінрегіонбуду України на попереднє опрацювання було подано проект перспективного плану семи об’єднаних громад Кобеляцького району. Під час спілкування було наголошено, що сім громад – завелика кількість для Кобеляцького району. Тому зараз перед вами стоїть завдання дійти згоди щодо кількості громад, які будуть розглядатися на сесії Полтавської обласної ради та подаватися на затвердження до Мінрегіонбуду.
Висловлюючи свою думку більшість присутніх підтримали подані районною державною адміністрацією проекти семи громад. У ході наради слово тримали заступник голови районної ради Ганна Кондратьєва, депутати районної ради Микола Антонов і Анатолій Таранушич, від сільських голів – Тамара Гординська і Олександр Калантиря, від громадських діячів – Іван Лещенко.

Депутат Полтавської обласної ради Анатолій Шкарбан повідомив, що на сесії обласної ради він буде підтримувати подані райдержадміністрацією сім громад. Але з цього приводу він має власну думку щодо однієї Кобеляцької територіальної громади.
Підводячи підсумки наради голова районної державної адміністрації Таміла Шевченко заручилася згодою сільських голів щодо поданих проектів семи громад, які будуть розглядатися на позачерговій сесії Полтавської обласної ради 3 червня 2015 року.
 


Автор: Кобеляцька районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 червня 2015, 17:04 | Кобеляки | Політика
1. Сивий як лунь / 5 червня 2015, 08:20
В Подмосковье лет 10 назад была проведена та же кампания. Раздербанили область на 356 поселений ну очень самостоятельных, но с голой задницей.
И только бывший 1й секретарь РК КПСС, а в то время глава Домодедовского р-на Леонид Павлович Ковалевский, свой район преобразовал в единый городской округ. И судились с ним и пугали снятием с работы и смеялись, что в городе 16 колхозов.
Прошло десять лет . Все спешно укрупняются: (Королев+Юбилейный=220 тыс. чел., Балашиха+Железнодорожный=424 тыс. чел., Подольск+район+Климовск=936,5тыс. чел.) и т.д. А у Ковалевского давно все в шоколаде! Учитесь на чужих ошибках. Хотя советовать не могу не имея полных исходных данных.
2. гриша / 5 червня 2015, 14:13
Не дарма вже не один раз піднімалось питання ,що при обранні депутатів , їм необхідно проходити медичне обстеження.При такому розкладі цей ідіотизм ніколи не закінчиться.
3. Адекватник / 5 червня 2015, 17:15
3.гриша
«Не дарма вже не один раз піднімалось питання ,що при обранні депутатів , їм необхідно проходити медичне обстеження.»

Зверніть увагу на те, що у нас потрібно медобстеження навіть на скутер. Зрозуміло, що медобстеження необхідне і для того, щоб їздити на авто, робити машинсітом поїзда, пілотом літака і т.п. А для того, щоб керувати державою, писати її закони, нічого цього не потрібно. Виходить, що доля мільйонів не так важлива.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації