Вхід | Реєстрація

Водогін в обмін на сморід?

У Біликах розпочались геодезичні роботи з прокладання водогону у мікрорайоні Поділ.

Про це редакцію повідомила виконуюча обов’язки селищного голови Наталія Левонтівцева. Фінансувати роботи має місцеве підприємство «Сільські традиції», котре спеціалізується на відгодівлі свиней. Втілення в життя цього проекту передбачене Публічною угодою між селищною радою та свинокомплексом. Кілька років поспіль «Сільські традиції» працювали, не маючи дозволу на спецводокористування. За це підприємство було оштрафоване на 8,5 мільйона гривень. Зрештою депутати Полтавської обласної ради надали «Сільським традиціям» дозвіл на спецводокористування. Але натомість свинокомплекс мав побудувати у Біликах водогін та пробурити артсвердловину. Адже жителі мікрорайону Поділ уже багато років потерпають через відсутність якісної питної води. Для цього й була заключена Публічна угода. Від так званої соціальної угоди, котрі часто заключають органи місцевого самоврядування та аграрії, керівництво селищної ради відмовилось, вбачаючи у такій угоді корупційну складову. Якщо свинарі не виконають умови договору, то постане питання про відкликання дозволу на спецводокористування. Запустити водогін та свердловину в експлуатацію мають 1 жовтня поточного року.

Та вже зараз у керівництва селища виникають сумніви щодо того, чи вкладуться бізнесмени у задекларований термін. Адже наразі розпочалися лише геодезичні роботи. А проект водогону, згідно з інформацією, якою володіють чиновники, ще не готовий.

Тим часом у селищі смердить. Це підтвердив і рейд, який у неділю вночі провели працівники селищної ради спільно із співробітниками свинокомплексу. А місцеві депутати фіксували сморід і в понеділок вдень. Директор підприємства Юрій Грушевський запевнив чиновників та депутатів, що найближчим часом на комплексі встановлять додаткові фільтри та обладнання для іонізації повітря.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 червня 2015, 12:20 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації