Вхід | Реєстрація

«Для проведення операції не вистачало 10 тисяч»

«Для проведення операції не вистачало 10 тисяч»

Дякуючи зусиллям волонтера Світлани Сергійко, були зібрані кошти для оперування матері військового, який проходить службу в зоні АТО.

Уже стало звичною справою, що з початком антитерористичної операції українські солдати при першій же необхідності звертаються за допомогою до волонтерів. Саме ці люди забезпечують військових продуктами харчування, формою, захисним екіпіруванням та іншими необхідними речами і приладами. Але трапляються ситуації, коли військовослужбовці прохають допомогти своїм рідним, а волонтери не відмовляють їм і в цьому.

Саме такий випадок нещодавно стався в родині військового Олега Гришая. Наш земляк родом із невеликого села Проскури Вільховатської сільської ради. Зараз Олег проходить службу в зоні АТО. У рідному селі мешкає мама військового Тетяна Павлівна. Цю жінку добре знають у районі. Вона народила та виховала п’ятьох дітей, за що удостоєна звання «Мати-героїня».

Розповідає волонтер Світлана Сергійко:

— До мене зателефонував Олег Гришай і повідомив, що його мама перенесла інфаркт. Під час проведення коронарографії (рентгенівське дослідження судин серця) лікарі поставили жінці висновок: якнайшвидше стентування коронарних артерій. Спеціалісти пояснили, що ці заходи допоможуть відновити прохідність судин. Для проведення операції їй потрібно було 22 тисячі гривень, саме стільки коштує стент індійського виробництва. Родина зібрала 12 тисяч, не вистачало ще 10. Хлопець попросив мене про допомогу.

Зі слів Світлани, до цією справи досить швидко долучилися небайдужі жителі району. Директор кооперативу «Радянський» Микола Андрієнко перерахував 5 тисяч гривень на картку Тетяни Гришай. Член громадської організації «Рідне місто. Рідний край» Анатолій Таранушич передав 2 тисячі. По 1 тисячі виділили голови фермерських господарств «Шанс» Володимир Струк, «Ліс» Іван Лещенко, «Кристал» Олександр Зубенко, приватні підприємці Юрій Муха та Анатолій Близнюк. По 500 гривень допомоги надали Олександр Колодочка, Володимир Білоусько й Микола Антонов. Також приватний підприємець Наталія Калюжна передала 150 гривень, по 100 гривень — голова райради Василь Мирошнеченко та військовий Валентин Калішенко. Усього Тетяні Гришай зібрали 11 тисяч 850 гривень.

— Від імені Тетяни Павлівни та її родини дякую всім, хто долучився до збору коштів для лікування, — говорить волонтер. — Невдовзі жінку мають прооперувати в Полтавській обласній лікарні імені Скліфасовського.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 липня 2015, 14:36 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації