Вхід | Реєстрація

На гуляння зібралися тисяча чоловік

На гуляння зібралися тисяча чоловік

Увечері шостого липня кобелячани та гості міста відзначили свято Івана Купала.

Мешканці Кобеляк уже звикли до того, що в райцентрі купальські гуляння проходять у двох місцях: на Центральному пляжі й у мікрорайоні Ведмедівка. Та цього року ведмедівці вирішили трішки відпочити і перейняти досвід у працівників районного Центру культури і дозвілля. Саме вони спільно з міською радою постійно займаються організацією та проведенням цього свята на пляжу.

Працівники культури, у свою чергу, влаштували таку театралізовану виставу з піснями й танцями, котру за приклад можна транслювати на центральних каналах українського телебачення. Підтвердженням цього були запитання гостей заходу, котрі цікавились, як часто в Кобеляках виступають київські артисти. На гуляння біля Ворскли зібралася така кількість людей, що вони зайняли всю територію пляжів Центральний і Фестивальний. Та про все — по-порядку.

Дійство відкриває ведучий Дмитро Бобрищев, який вітає присутніх з купальським святом та нагадує, що у цей вечір слід добре відпочити й повеселитись. А далі розпочинається театральна вистава.

Українська хата, обгороджена тином, біля якого стоїть стіл і лава. З’являється Олена, котра чекає на свого Тимоша, щоб відправитись разом на свято Івана Купала. Та в закоханої пари є одна проблема: батьки не відпускають дівчину на гуляння. Ще й батько, повернувшись із шинку, відправив Олену в будинок. Сам, укрившись рядном, заснув на лаві. Хлопець, сподіваючись, що то кохана задрімала, розбудив його, за що отримав прочуханки, а згодом ще й мати нагнала молодика. Батьки в один голос заявили, що Олена ніколи не буде разом із Тимошем. На прощання він пообіцяв принести дівчині червоні черевички.

Здавалося, що на цьому історія закоханих і завершилась. Але ж саме на це свято трапляються різні дива. Тимошу допомогли чорти, які і черевики дістали, і де росте папороть показали. У такий спосіб хлопець виконав свою обіцянку. А батьки Олени, згадавши, яке це прекрасне свято Івана Купала, усе ж відпустили її з Тимошем на гуляння.

Доки тривала вистава, глядачам сумувати не доводилось. Артисти проводили для них різні конкурси на спритність та швидкість, розігрували лотерею, визначали кращий вінок та вишиванку. А чудових пісень, котрі звучали в цей вечір, було просто не злічити. Також не давав відпочити ногам і ансамбль «Барвінок», учасники якого дарували присутнім прекрасні танки. На завершення театралізованої вистави дівчата пустили на воду вінки, а чоловіки запалили Марену.

Захід продовжився виступами співаків та святковою дискотекою, яка тривала до півночі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації