Вхід | Реєстрація

Новорічна ялинка стане у пригоді

Закінчуються новорічні свята, символом яких є ялинка. Після свята залишається багато викинутих ялинок. У дворах багатоповерхівок накладаються цілі кучугури із зелених красунь. Біля однієї із них зустріла невисокого на зріст чоловіка, який накладав ялинки на санки. Стало цікаво, куди і для чого Віктор Іванович (так звали пенсіонера), забирає хвою.
«Відрубаними гілками обв’язую молоді дерева, – пояснює чоловік. – Щоб кору не об’їдали зайці у сніжну зиму. Можна поставити цілу ялинку поруч з яблунею, прив’язавши вгорі та внизу. Ще гілками прикриваю грядки з посівами гороху, бобів та ярого часнику. Птахи люблять поїдати свіжу зелень, якщо не накрити, то склюють сходи».
А ще, як говорять городники, ялинове гілля служить надійним захистом від листогризучих блішок на посівах редиски та ріпи. Для цього хвою перемелюють у звичайній кавомолці й таким борошном посипають молоді листки рослин.
Ще готують поживну суміш для вирощування розсади томату. Для цього беруть піввідра дрібно нарізаних хвойних гілочок, додають туди стільки ж родючої землі та перемішують. У квітні, коли треба висівати насіння на розсаду, у відрі утвориться пухка чорна суміш. На такій поживній суміші розсада виростає темно-зеленого кольору, з добре розвиненою кореневою системою.

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації