Вхід | Реєстрація

Новосанжарські пауерліфтери здобувають перемоги

Новосанжарські пауерліфтери здобувають перемоги

Нещодавно у Миргороді відбувся чемпіонат Полтавської області з класичного пауерліфтингу. На це спортивне свято змогли поїхати три спортсмени з Нових Санжар.

Сергій Яремко у ваговій категорії до 47-и кілограмів, на жаль, був один у своїй категорії. Та навіть так він зміг обійти категорію до 53-ох кілограмів і декілька чоловік у категорії до 74-ох кілограмів. І виконав тягу вагою в 132, 5 кілограма. Таким чином на 2,5 кілограма перевиконав свій результат, який показав на чемпіонаті України у місті Луцьк. Спортсмен виконав усі три підходи вправи без зайвих хвилювань.

Свої сили випробувала Вікторія Сагань (вагова категорія до 63 кілограмів. Власне, з запасом у 5 кілограмів). Тут вже суперниць вистачало і на хвилювання, і на боротьбу. Три підходи, кращий — 105 кілограмів. Результат — третє місце і третє місце у абсолютному заліку, дві медалі. Дуже вдалий дебют.

Категорію до 83-ох кілограмів представив теж новачок Валентин Дьяченко. Категорія дуже «неприємна», бо вона найбільш потужна: розквіт пауерспорту. Валентину підкорилось 195 кілограмів. І він, і команда здобули досвід та отримали задоволення від виступу. Молодці!

У цей же час у фінському місті Сало проходить чемпіонат світу з класичного пауерліфтингу. Маленький ліфтерський зал Нових Санжар за сприяння голови райдержадміністрації Сергія Бульбахи та благодійної допомоги об’єднання «Рада сільськогосподарських  товаровиробників» (голова Микола Харченко) відрядив майстра спорту Сергія Бабенка для участі у змаганнях в складі збірної України з пауерліфтингу. От йому дійсно було важко впоратись із хвилюванням. Адже поїхав спортсмен сам, без підтримки тренерів, які знають «налаштування» спортсмена (до речі, уже вкотре така ситуація повторюється, тому що на тренера потрібна теж немала сума). Присід Сергій виконав досить добре: 202,5 кілограма (нагадаю, що все виконується без екіпіруання). Витиснув теж заплановані 130 кілограмів. А от коронна «тяга», на яку і робилась ставка, не задалась. 230 кілограмів пішли як по маслу, майже розминка, а 242,5 кілограма зупинились і вже не зрушили з місця. Заплановані 255 так і залишились у планах та домашніх тренуваннях. У тязі Сергій здобув срібло, 2-е місце. Результат: 4-е місце на чемпіонаті світу і 2-е місце в тязі. 1-е місце виборола Польща, 2-е — Росія, 3-є — теж Польща. Пауерліфтинг Новосанжарської ДЮСШ поки що тримає належний рівень, незважаючи на ряд перепон і обставин. Можливо, саме вони і гартують спортивний дух. Тож вітаємо учасників і переможців змагань!


Автор: Юрій СТРЮК, директор Новосанжарської ДЮСШ, тренер з пауерліфтингу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації