Вхід | Реєстрація

Стихійну торгівлю грибами ліквідують?

Стихійну торгівлю грибами ліквідують?

У понеділок на щотижневій апаратній нараді при голові райдержадміністрації говорили про зарплати бюджетникам, розрахунки за енергоносії та дотримання ветеринарно-санітарних правил на ринках.
Перше питання перед присутніми розкрив начальник фінансового управління Андрій Дацко. Виступаючий розповів про стан виплати заробітної плати та стан розрахунків за енергоносії установами та організаціями, які фінансуються з районного бюджету, за перше півріччя 2015 року.

Зі слів Андрія Івановича, податки загального фонду районного бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів за перше півріччя цього року освоєно в сумі 84 мільйони 784, 9 тисячі гривень або 95 відсотків до поточного окладу на звітний період.

— З метою своєчасної виплати заробітної плати та проведення оплати за спожиті бюджетними установами енергоносії і комунальні послуги фінансовим управлінням були підготовлені документи на отримання позичок для покриття тимчасових касових розривів, які виникали в процесі виконання бюджету, — говорить Андрій Дацко. — На 1 липня цього року було одержано й повернуто позик у сумі 1 мільйон 854,5 тисячі гривень. Відповідно, у повному обсязі профінансовано виплату заробітної плати і розрахунки за енергоносії. Кредиторська заборгованість відсутня.

Як повідомив начальник фінансового відділу, у районному бюджеті заплановано зекономити до кінця року 1 мільйон 33,5 тисячі гривень. Це стане можливим за рахунок скорочення непершочергових видатків. У основному — надання відпусток працівникам без збереження заробітної плати.

Голова РДА Таміла Шевченко поцікавилась у доповідача ситуацією з приводу виплат заробітної плати працівникам районної лікарні та ПМСД до кінця року.

Андрій Дацко пояснив:

— Якщо заходи з економії будуть проводитись, то повинно вистачити.

Любов Коломієць, головний лікар комунального закладу, додала, що не вистачає місячної зарплати. Проблема ж ця виникла ще під час розподілу коштів за відсотками. Кобеляцький Центр первинної медико-санітарної допомоги отримав тоді 31,8 відсотка коштів.

Після цього присутні обговорили питання дотримання ветеринарно-санітарних правил на ринках Кобеляцького району. На нього звітувався Руслан Баранник, заступник начальника управління ветеринарної медицини. Він розповів, що на території району знаходяться два ринки: у Кобеляках та Біликах. Контроль за якістю та безпекою продовольчої сировини, продуктів тваринного і рослинного походження, які реалізуються на цих ринках, здійснюється державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи, які пройшли атестації у 2013 році. Додатково за кожною лабораторією закріплений інспектор ветеринарної медицини району.

— За шість місяців цього року лабораторіями проведено 12 614 досліджень, — зазначив Руслан Олександрович. — У результаті чого до продажу недопущено 223 кілограми продуктів тваринного і рослинного походження. У реалізаторів м’ясної та молочної продукції постійно перевіряється наявність ветеринарно-санітарних паспортів із відмітками про проведення необхідних досліджень та щеплень, а також санітарних книжок самих продавців.

Згідно інформації, яку озвучив Руслан Баранник, у ході проведення інспектування щодо дотримання ветеринарно-санітарних вимог та правил торгівлі на ринках було виявлено порушення суб’єктів господарювання. За шість місяців 2015 року накладено 13 штрафів на суму 163 гривні.

— З 2 серпня 2014 року, згідно статті 31 «Про державний бюджет України», введено мораторій на проведення перевірок, — продовжує доповідач. — Це призвело до появи стихійної торгівлі сільськогосподарською продукцією за територією ринку. Тож наша служба прохає покупців придбавати продукти на ринку, а не за його межами. Оскільки жодна служба не перевіряє якість такої продукції.

Таміла Шевченко поцікавилась, хто ж тоді повинен контролювати появу стихійних ринків. На що Руслан Баранник відповів, мовляв, це обов’язки міліції. Голова РДА попрохала начальника райвідділу Володимира Федана взяти це питання на контроль та ліквідувати стихійну торгівлю грибами, яка систематично здійснюється поряд із дніпропетровським мостом.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2015, 17:53 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації